close

Mansarda s-a dovedit a fi, de cele mai multe ori, una dintre cele mai atractive camere ale unei locuinte. Daca aveti norocul sa locuiti intr-o casa prevazuta cu aceasta incapere, atunci, cu siguranta, va va interesa sa aflati care sunt cele mai bune idei de amenajare. Fie ca le transformati in spatii de joaca sau in spatii mai intime ori pentru relaxare, galeria de mai jos va vine in ajutor cu modele de mansarde amenajate cu creativ.

anh 6

attic-corner-office

arredare-mansarda

1365513381_74084_1_67204_2_originalimage

zzz

57f0a3413a4f49cab80be4c14ac284b6

zzzz

344

attic_room_02

contemporary-apartment-22

Illusionist-Office-Room-Design

Desi nu putem spune cu exactitate ce anume ne atrage atat de mult la aceste spatii, mansardele au devenit o tendinta. Insa amenajarea acestor spatii este conditionata de marimea incaperii, de inaltimea peretilor si de ferestre.

In primul rand, este foarte important ca mansarda sa fie izolata termic, daca doriti sa o transformati intr-o camera locuibila. Sunt recomandate geamurile din PVC sau din lemn stratificat, insa in ambele cazuri, trebuie sa fie etanse. Arhitectii considera ca, pentru a fi locuita, o mansarda trebuie sa aiba cel putin urmatoarele dimensiuni: confort minim 1,80 metri patrati, confort optim 2,20 metri patrati, iar daca vreti confort maxim, minim 2,50 metri patrati.

Daca luam in considerare faptul ca mansarda este un spatiu retras, intim, cu o iluminare naturala foarte buna, poate fi transformata in absolut orice fel de camera. Puteti amenaja un spatiu de birou, unde sa lucrati in liniste, fara sa fiti deranjati, o puteti decora cu elementele necesare unui spatiu de relaxare (o canapea sau fotoliu, o masuta si un televizor sau niste rafturi cu carti) sau poate fi dormitor ori o sufragerie in toata regula. Daca spatiul va permite si vreti sa mergeti chiar mai departe, o puteti transforma intr-un apartament complet, cu living, dormitor, baie si bucatarie.

Modalitatile de decorare a mansardei sunt multiple, ca pentru oricare alta incapere a casei. Daca doriti sa obtineti un aspect mai “salbatic”, care sa duca cu gandul la natura, va recomandam sa folositi cat mai multe obiecte din lemn, mobilier si decoratiuni din lemn sau din piatra, plante naturale si mteriale precum inul, panza sau blanurile artificiale.

Daca tintiti un aspect mai sofisticat, atunci investiti in mobilier modern si aparatura high-tech. O canapea cu design futurist, o plasma sau un sistem home cinema ar putea fi o solutie. Va puteti inspira din imaginile de mai sus sau/si din reviste de profil. Totul depinde de spatiul in sine, de imaginatia dumneavoastra si de ceea ce vreti sa transmita camera respectiva.

Tags : amenajarecasadesign interiorlocuintamansarda

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.