close

Daca aveti copii, atunci cu siguranta v-ati impiedicat la un moment dat de jucariile lor. De altfel, cei mici au parca o placere sadica in a-si imprastia lucrurile prin toata casa, parca in ciuda parintilor, care se vad nevoiti sa stranga de fiecare data dupa cei mici. Acest lucru se intampla pentru ca cei mici nu au intiparit in minte un loc de joaca, motiv pentru care considera casa intreaga drept un super teren pentru a-si desfasura activitatile.

camere de joaca 21

camere de joaca 20

camere de joaca 19

camere de joaca 18

camere de joaca 17

camere de joaca 16

camere de joaca 15

camere de joaca 14

camere de joaca 13

camere de joaca 12

camere de joaca 11

camere de joaca 10

camere de joaca 9

camere de joaca 8

camere de joaca 7

camere de joaca 6

camere de joaca 5

camere de joaca 4

camere de joaca 3

camere de joaca 2

camere de joaca
Tocmai de aceea, satui sa mai stranga jucarii, cuburi si alte lucruri ale celor mici, multi parinti au amenajat in casele in care acest lucru a fost posibil camere de joaca pentru copii.

Avantajele amenajarii unei astfel de camere sunt evidente: cei mici vor sti ca au propriul lor spatiu de joaca, iar camera respectiva poate fi intrebuintata pentru mai multe activitati. De exemplu, daca amplasati un birou intr-unul dintre colturi, care sa nu incomodeze spatiul de joaca, ea va putea fi folosita si pentru facerea temelor si pentru invatat, dar si pentru socializare cu alti copii.

A se remarca o tendinta tot mai utilizata, mai ales de catre parintii cu copii mici. O parte dintre peretii camerelor au fost decorati fie cu o tabla neagra, fie cu placaje. Astfel, tendintele copiilor de a colora toti peretii nu mai sunt “distructive”, ci din contra, cei mici chiar sunt incurajati sa-si dezvolte creativitatea.

In privinta culorilor, e limpede pentru toata lumea ca ele trebuie sa fie calde, vii, dar nu stridente. O camera colorata si plina de jucarii poate dezvolta imaginatia copilului, insa la fel de mult il poate obosi in cazul in care devine foarte aglomerata. Tocmai de aceea, pe masura ce cei mici cresc, jucariile trebuie inlocuite cu altele specifice varstei lor, urmand ca cele vechi sa fie donate. E o practica, care desi presupune niste costuri destul de semnificative, controleaza aglomerarea camerei.

Tags : camera de joaca

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.