close
Case Celebre

Castelul Wachsenburg – acum de vanzare pentru 7,5 milioane de Euro

Stiti ca va intrebam despre zilele trecute despre cum ar fi daca ati trai int-un castel frantuzesc? Ei bine, astazi abordam din nou tema traiului intr-un castel si vorbim despre castelul Wachsenburg, care tocmai a fost scos la vanzare pentru suma de 7,5 milioane de Euro.

Ceea ce e cu adevarat fantastic la acest castel e faptul ca a fost construit undeva in secolul 10, deci a trecut prin mai bine de 1000 de ani de istorie, iar acum poate deveni casa oricui vrea sa se poata lauda ca sta intr-una dintre cele mai vechi case din lume (si, bineinteles, are buget suficient pentru asa ceva). Castelul a fost construit de manastirea Hersfeld si a trecut printr-un amplu proces de dezvoltare undeva intre secolele 15 si 17, dar si printr-un proces intens de renovare in ultima decada a secolului 20, astfel ca acum arata practic… ca nou.

Castelul Wachsenburg se afla in apropierea localitatii cu acelasi nume, in landul german Thuringia. In prezent gazduieste un hotel, un muzeu si un restaurant, dar actualii proprietari vor sa se retraga la pensie dupa o viata de munca in slujba castelului.


Viitorii proprietari nu sunt obligati sa mentina muzeul si nici hotelul, cu toate ca este destul de popular printre turisti, plus ca se organizeaza frecvent activitati medievale pentru copii si adulti. Sunt peste 16 dormitoare si 20 de bai, asta pe langa o sumedenie de dependinte si salite, precum si surse naturale de apa potabila (printre care se afla si o fantana cu o adancime de 93 de metri).

Interioarele sunt medievale cu influente teutonice, dar sunt modernizate si adaptate nevoilor cotidiene (mai ales ca trebuie sa deserveasca si unui restaurant cu o capacitate destul de mare, dar si unui numar relativ mare de turisti).

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.