close
Case & Vile

Casa mica – un concept de casa metalica

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi s-a nascut dintr-o provocare, in care scopul a fost de a incorpora toate facilitatile pe care le ofera o locuinta de dimensiuni obisnuite intr-o locuinta de dimensiuni mici, care sa fie de sine statatoare si care sa arate cat de cat a casa.

Cei de la Avava Systems au creat o astfel de casa mica (de fapt, sunt trei modele) compusa din prefabricate, astfel ca procesul de constructie e rapid, ajungandu-se la un timp de predare la cheie de maxim 6 saptamani, asta in timp ce cele mai multe companii ce se ocupa cu case din prefabricate ofera un termen estimativ de 8-10 saptamani.

In principiu, nu este nevoie de fundatie de beton si nici de autorizatie implicit, insa cei mai multi proprietari aleg sa-si amenajeze si un fel de fundatie. Sunt trei modele, dintre care primele 2 sunt studiouri, iar al treilea este un apartament cu o camera.
casa mica 8

casa mica 7

casa mica 6

casa mica 5

casa mica 4

casa mica 3

casa mica 2

casa mica
Bineinteles, pentru oferi toate facilitatile, s-au facut cateva compromisuri, cum ar fi cel din baie, in care nu exista cabina de dus, ci doar instalatia de dus si un canal de scurgere pe langa un vas de toaleta si o chiuveta.

Dormitorul, in schimb, are cel putin 20 de metri patrati si este inalt in toate cele trei proiecte, astfel incat sa creeze iluzia de spatiu.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.