close
Case & Vile

Casa plutitoare in Amsterdam

Ideea de casa plutitoare nu este noua, chiar daca in Romania nu am vazut asa ceva decat pe lacuri, acolo unde micutele case sunt doar pe post de agrement. Totusi, in locuri cu rauri curgatoare, cu multe canale, de exemplu in Olanda, conceptul de casa plutitoare e cat se poate de normal.

De altel, proiectul pe care vi-l prezentam astazi se afla chiar in Olanda, pe canalele din Amsterdam, iar motivul pentru care vi-l prezentam este faptul ca intruneste toate avantajele locuitului pe apa:

1) costuri mult mai mici. Chiar si in cazul celor care inchiriaza astfel de locuinte, pretul pe care trebuie sa-l plateasca lunar este cu mult mai mic fata de cel al chiriilor pentru locuintele standard;

2) casa poate fi mutata oricand e nevoie, desi acest lucru arareori se intampla. Totusi, cand in zona au loc lucrari de mentenanta, ea poate fi mutata cu o relativa usurinta unde este nevoie;

3) poate fi mobilata cu orice casa si se poate conecta la utilitati, exceptie fiind conectarea la sistemul public de alimentare cu gaz, exceptie facand locurile special amenajate pentru case mobile.
casa plutitoare 1

casa plutitoare 2

casa plutitoare 3

casa plutitoare 4

casa plutitoare 5

casa plutitoare 6

casa plutitoare 7

casa plutitoare 8

casa plutitoare 9

casa plutitoare 10

casa plutitoare 11

casa plutitoare 12

casa plutitoare 13
Observati ca in cazul proiectului de mai sus se merge pe ideea de spatiu deschis, mai mult in partea inferioara a casei, acolo unde sunt spatiile de locuit si exceptie de la regula fiind dormitoarele, pentru care s-a dorit intimitate. Un alt avantaj pe care putini il constientizeaza e cel al lipsei vecinilor si a aglomeratiei, lucruri cu care se confrunta mai toti cei care locuiesc in orase aglomerate, cu atat mai mult cu cat vorbim de o capitala europeana importanta.

Altfel, design-ul este modern, placut si prietenos. Proprietarii se bucura atat de un interior spectaculos, cat si de o mica zona de terase.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.