close
Case & Vile

Redecorarea unei case de burlac de echipa SAOTA

Echipa de arhitecti de la SAOTA ne-a obisnuit mereu cu proiecte inedite, exclusiviste si incomparabile cu nimic altceva existent pe piata. Proiectul lor de astazi consta in proiectarea unei case de burlac in aproprierea oceanului in Bantry Bay din Cape Town.

Aceasta casa este construita pe o stanca, deasupra nivelului oceanului si ofera privelisti catre intinderea Africii de Sud.

Si sa incepem prin a va spune care este decorul specific unei case de burlac. Aceasta resedinta este prevazuta cu o piscina construita pe marginea stancii si al carui nivel inferior comunica cu livingul. Aceasta comunicare se face prin intermediul unui perete imens. Astfel persoanele care inoata in piscina vor putea fi observate chiar de pe canapeaua relaxanta din camera de zi.

proiect-casa-burlac-SAOTA (7)

proiect-casa-burlac-SAOTA (8)

proiect-casa-burlac-SAOTA (9)

proiect-casa-burlac-SAOTA (15)

proiect-casa-burlac-SAOTA (14)

proiect-casa-burlac-SAOTA (13)

proiect-casa-burlac-SAOTA (12)

proiect-casa-burlac-SAOTA (11)

proiect-casa-burlac-SAOTA (10)

proiect-casa-burlac-SAOTA (2)

proiect-casa-burlac-SAOTA (1)

proiect-casa-burlac-SAOTA (3)

proiect-casa-burlac-SAOTA (4)

proiect-casa-burlac-SAOTA (5)

proiect-casa-burlac-SAOTA (6)

Casa are un design linear si a fost creata astfel incat fiecare camera sa aiba vedere catre mare. Partea din spate este lipsita de geamuri, ea avand pereti ziditi de sus pana jos. Dar aceasta este compensata de partea din fata, cea dinspre ocean care este prevazuta cu ferestre foarte mari din podea pana in tavan.
Tot prin spate se face si accesul in resedinta prin intermediul unor porti masive din lemn. Acestea sunt foarte impunatoare si reusesc sa mascheze curtea interioara tocmai pentru a nu se vedea nimic din ceea ce se petrece aici. O casa de burlac se vrea sa fie mereu ferita de ochii curiosilor si de a oferi o doza de maxima intimitate proprietarului.
Locuinta este construita pe trei nivel, iar ultimul este destinat unui dormitor imens. La parter se vati putut observa din imagini ca s-a amenajat un bar pentru a se prepara cele mai bune cocktailuri si pentru a intretine atmosfera invitatilor in timpul petrecerilor.

Per total este asa cum ar trebui sa fie o camera a burlacului: plina de energie, gata oricand pentru o petrecere si intima pentru momentele de evadare din cotidian.

Ce spuneti? Ne construim si noi una la fel?

Tags : casa burlac

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.