close
Dormitoare

Candelabre pentru dormitoare – 20 de idei pentru casele voastre!

Daca eram mai puritani, am fi numit acest articol “20 de idei de dormitoare victoriene”, pentru ca mai toate dormitoarele oamenilor avuti din epoca victoriana aveau un candelabru; insa nu facem asta, tocmai pentru a ilustra un punct de vedere, acela ca prea adesea ne vedem ingraditi de practicile utilizate la nivel larg, fara sa luam in seama si celelalte optiuni, fie ca e vorba de un dormitor sau de alte aspecte ale vietii noastre.

Adevarul e ca si noi, cei de la freshhome.ro, am promovat de-a lungul vremii veiozele pentru dormitoare si alte surse micute de iluminat pentru aceasta camera, dar asta nu inseamna ca un candelabru sau ca o alta sursa de lumina asemanatoare nu ar putea fi implementata, ba chiar din contra.

Un candelabru poate sa confere eleganta unui dormitor, sa-l scoata din normalul impus de necesitati si din noianul de apartamente la cheie gata mobilate predate de dezvoltatori imobiliari si poate chiar sa-i dea un aer impozant, daca nu chiar roial.


Nici macar nu-i nevoie de a pune un candelabru din acela traditional, de dimensiuni mari, la fel de bine putand fi implementat si unul modern, care sa fie in concordanta cu restul casei.

Totusi, iata cateva recomandari:

1) In primul rand, siguranta. Asigurati-va ca sistemul de prindere e bine fixat si ca nu exista sanse sa cada decat impreuna cu tavan si doar in conditii de cutremur foarte mare;
2) Neaparat aveti nevoie de lumina calda. De regula, candelabrele gazduiesc mai multe becuri, care ilumineaza puternic dormitorul, ori macar lumina calda sa aveti, tocmai pentru a nu va obosi sistemul nervos central.
3) Puteti asocia foarte bine cu veioze in acelasi ton. Asigurati-va, totusi, ca exista veioze in acelasi ton sau in acelasi stil, tocmai pentru a nu crea o divergenta in locul in care o sa va petreceti, statistic vorbind, mai bine de jumatate de viata.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.