close

Simplitate si eleganta in stil vintage…asa poate fi descris in cateva cuvinte stilul Shabby Chic. Potrivit pentru persoanele romantice, sensibile si visatoare, acest tip de design interior este caracterizat de mobilier simplu, in culori deschise, elegant si cu aspect invechit. Fie ca alegeti sa va decorati intreaga locuinta in acest fel sau doar dormitorul, elementele care nu trebuie sa lipseasca sunt piesele de mobilier din lemn pictat in culori deschise, sau din fier forjat, motivele florale si accesoriile in culori deschise, pastelate. Aspectul vintage poate fi autentic, prin utilizarea piseselor vechi, sau poate fi obtinut artificial, prin invechirea voita cu diverse materiale.

shabby1

shabby5

shabby6

shabby7

shabby8

shabby9

shabby10

shabby11

In ceea ce priveste materialele folosite pentru decorarea in stil Shabby Chic, acestea variaza de la bumbac si in pana la metal sau lemn. Aspectul lemnului trebuie sa fie unul scorojit, iar al metalului ruginit, pentru a da impresia de obiecte antichizate.

Ca si accesorii, folositi perne decorative cu motive florale, ceasuri de perete, cuiere din fier forjat, veioze cu abajur textil si picior de lemn, cutii de depozitare in ton cu mobilierul si asternuturi de pat in culori pastelate sau neutre, precum albul. Candelabre care sa urmele paleta cromatica, precum si colivii albe, decorative, vor insufleti acest colt cu iz de trecut.

Stilul shabby Chic este, in principal, un stil feminin. In cazul in care, in camera astfel decorata, locuieste un cuplu, se recomanda ca lenjeria de pat sa fie de culoare bleu deschis sau verde menta, pentru ca, stim cu totii, pozitia barbatilor fata de culoarea roz este bine definita. Insa, daca este o camera locuita de o fata sau de copil, asternuturile de culoare roz pastelat, brodate cu dantela, sunt o alegere inspirata, la fel ca si perdelele vaporoase, cu motive de trandafiri.

Evitati, pe cat posibil, sa aduceti tehnologie moderna intr-o astfel de incapere. Daca, totusi, nu va puteti lipsi de o plasma, spre exemplu, amplasati-o pe un perete pictat cu motive florale sau incorporati-o intr-un suport special, cu aspect invechit.

Accesoriile decorative de care aveti nevoie pentru amenajarea dormitorului in stil Shabby Chic sunt disponibile in magazinele specializate. Este important sa aveti bine conturat in minte rezultatul pe care vreti sa il obtineti dupa decorare, pentru ca, in acest fel, va fi mult mai usor sa alegeti intocmai piesele de care aveti nevoie.

Tags : design shabby chic

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.