close

Dupa cum am vazut intr-un articol anterior, despre terapia culorilor in design-ul interior, nuantele pe care alegem sa le folosim in decorarea locuintei ne pot influenta in foarte multe feluri starea de spirit. Articolul de astazi este, de asemenea, unul “colorat”, in care va voi vorbi despre motivele pentru care ar trebui sa incercati culorile vibrante in vopsirea peretilor.

room10

room8

room6

room5

room4

room3

room2

color1

De cele mai multe ori, desi ne plac mai multe culori vii, alegem sa le folosim pe cele neutre atunci cand vine vorba despre aspectul peretilor. Dar aceste culori vii si frumoase ne pot face sa ne simtim mai veseli si mai plini de viata. Culoarea peretilor, mai ales daca este una aprinsa, este primul lucru pe care il vad persoanele care ne calca pragul.

Culorile de pe pereti ne pot induce anumite stari, in functie de nuantele alese, stari care, de obicei, nu realizam ca provin de la culorile peretilor. Astfel, culorile deschise vor induce sentimente de bucurie, bunastare si optimism, pe cand culorile inchise ne pot provoca stari de anxietate si pesimism.

In general, ne temem sa alegem culori indraznete pentru pereti din cauza ca ni se par dificil de asortat cu mobilierul si accesoriile din camera sau de teama ca incaperea sa nu fie prea incarcata. Ei bine, nu este cazul. Alegeti culoarea care va place, indiferent ca este verde, rosu sau galben.

In primul rand, trebuie sa stiti inca de la inceput ce ati vrea sa exprime culoarea respectiva. In acest sens, va recomandam sa cititi articolul despre care v-am vorbit in introducere, legat de sentimentele pe care le induc anumite culori.

Marimea camerei este un aspect deosebit de important in alegerea culorii pentru pereti. Daca aceasta este mica, optati pentru culori vibrante luminoase, precum galben deschis, care sa mareasca vizual. De asemenea, daca peretii au imperfectiuni, acestea pot fi mascate de vopsea mata, care nu reflecta lumina. In camerele unde este mai mult trafic, alegeti vopsea cu aspect satinat, care se curata foarte usor.

Daca vreti sa fiti siguri ca nuanta pe care o alegeti este cea pe care o doriti, mergeti la magazinele de profil si cereyi mostre ale culorilor care va plac si testati-le pe o mica portiune de perete, intr-un loc ascuns, cum ar fi spatele unui tablou sau coltul din spatele canapelei. Asigurati-va ca pregatiti peretii dinainte, folosind un primer, pentru ca vopseaua sa adere si sa aiba un aspect frumos.

Tags : cameracasaculoriculori vibrantegalbenperetirosuverde

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.