close
Idei

Usi pivotante – cateva idei si exemple

Daca vorbim de usi pivotante, nu avem foarte multe exemple in Romania, tocmai pentru ca sunt relativ nou aparute. Sitotusi, ele au un avantaj major, pe care putina lume il constientizeaza. Nu stiu daca ati vazut usile acelea mari din tamplarie PVC, mai ales cele de exterior cu deschidere exterioara. Fiind masive, ele se slabesc frecvent si au nevoie de reglaje destul de des.

Ei bine, la cele mai multe usi pivotante nu e nevoie de reglaje periodice, nu atat timp cat se utilizeaza in mod obisnuit si fara bruscari. Sunt excelente pentru ca permit unei locuinte sa aiba usi mari, aspectuoase, iesite din comun. In plus, se poate face o combinatie intre conceptul de usa pivotanta si usa glisanta, in functie de nevoi si de dimensiuni, astfel incat sa se poata asigura atat protectia fizica a locuintelor, dar si sa permita transportul de obiecte de mari dimensiuni (pentru ca trebuie sa aiba si un aspect functional, nu-i asa?).
usi pivotante 13

usi pivotante 12

usi pivotante 11

usi pivotante 10

usi pivotante 9

usi pivotante 8

usi pivotante 7

usi pivotante 6

usi pivotante 5

usi pivotante 4

usi pivotante 3

usi pivotante 2

usi pivotante

In plus, acest concept poate fi aplicat si la ferestre, mai ales daca exista posibilitatea ca ele sa fie fixabile in anumite pozitii. De ce? Pentru ca permite camerelor si interioarelor sa fie aerisite, dar fara ca intreaga locuinta sa aiba de suferit in cazul unor schimbari bruste de temperatura, plus ca in cazul unei mixturi de ferestre pivotante, respectiv glisante, permite obtinerea unui balcon descoperit in doar cateva secunde.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.