close
Apartamente

Apartamente cu loft – o solutie ingenioasa pentru cei cu spatii inalte

Recunoastem din start ca titlul suna un pic gresit in limba romana, insa asa a fost preluat. In principiu, cand vorbim de apartamente cu loft, vorbim de apartamente in spatii foarte inalte, de regula in foste depozite sau in locuinte in care s-a gandit de la inceput o astfel de solutie, care functioneaza pe princpiciul unei case in sistem deschis (sau “open house”, un termen ceva mai cunoscut), doar ca accesul la zona superioara se face pe scari.

Acest tip de apartamente vine la pachet cu avantajele si dezavantajele sale, insa in principiu, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le mentionam. In primul rand, pe timpul sezonului rece, caldura tinde sa se ridice, ceea ce e un plus pentru cei care isi amenajeaza dormitorul la etaj; totusi, trebuie luat in seama si faptul ca o casa in sistem deschis are un volum “gol” care trebuie incalzit, ceea ce presupune deseori o presiune mai mare pe instalatiile de incalzire, implicit facturi mai insemnate, dar nu neaparat intotdeauna.
apartamente-cu-loft-13

apartamente-cu-loft-12

apartamente-cu-loft-11

apartamente-cu-loft-10

apartamente-cu-loft-9

apartamente-cu-loft-9

apartamente-cu-loft-8

apartamente-cu-loft-7

apartamente-cu-loft-6

apartamente-cu-loft-5

apartamente-cu-loft-4

apartamente-cu-loft-3

apartamente-cu-loft-2

apartamente-cu-loft-1

Un al doilea lucru pe care trebuie sa il luam in considerare ar fi faptul ca, deseori, aceste spatii provin din foste depozite, ori asta inseamna verificarea periodica a instalatiilor electrice, dar totodata, cel putin in faza initiala, presupune si un cost mai mic de achizitie, ceea ce e un lucru grozav mai ales pentru cei aflati la inceput de drum.

Nu in ultimul rand, daca vorbim de apartamente cu loft, deseori ne referim la un soi de studiouri in care nu incap mai mult de 1-2 persoane (de regula sunt cupluri), pur si simplu din ratiuni de intimitate. Spatiul e deseori suficient, dar modul in care e amenajata o astfel de locuinta nu permite de cele mai multe ori intimitate pentru un cuplu si pentru alte persoane pe langa.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.