close
Apartamente

Apartamente open space – concepte interesante pentru locuintele voastre

Apartamentele open space au aparut din nevoi practice, ca un fel de raspuns la apartamentele tot mai mici pe care dezvoltatorii imobiliari le ofera potentialilor cumparatori. Unele sunt amenajate direct, altele sunt amenajate de catre proprietari, tocmai pentru a diminua din dezavantajul creat de lipsa spatiului suficient.

Conditia necesara pentru apartamente open space este sistemul de ventilatie, care trebuie sa functioneze brici, mai ales acolo unde bucatariile sunt laolalta cu livingurile, din motive evidente. Daca aceasta conditie este asigurata, atunci se pot gasi solutii, indiferent de suprafata locuibila avuta la dispozitie. Totusi, conceptul de open space nu este doar pentru incaperi mici, fiind folosit cu succes si in spatii de lucru, precum si in casele obisnuite, in care spatiul nu este o problema, iar asta deoarece efectul vizual obtinut prin implementarea unei astfel de solutii poate fi puternic si placut ochiului, dar si practic.
apartamente open space 19

apartamente open space 18

apartamente open space 17

apartamente open space 16

apartamente open space 15

apartamente open space 14

apartamente open space 13

apartamente open space 12

apartamente open space 11

apartamente open space 10

apartamente open space 9

apartamente open space 8

apartamente open space 7

apartamente open space 6

apartamente open space 5

apartamente open space 4

apartamente open space 3

apartamente open space 2

apartamente open space
Apoi, uitati-va la pozele de mai sus: incaperile sunt bine iluminate pe cale naturala si, desi nu exista pereti, fiecare zona este bine compartimentata in functie de utilizarile ei. De exemplu, livingul poate servi atat pe post de loc de luat masa, cat si pe post de punct de lucru, dar si ca loc pentru intalniri cu prietenii, toate acestea intr-un singur loc.

In apartamentele open space exista asa o senzatie de continuitate, iar cu un pic de atentie la detalii, se evita amenajarea unei incaperi in care sa para ca mobilierul a fost pus in functie de cum s-a gasit spatiu pentru fiecare obiect, fara a se tine cont de un anume stil sau de vreo regula. Totusi, pentru un astfel de efect este necesar un ochi de designer sau macar ceva mai mult planning, tocmai pentru a nu pica in extrema cealalta.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.