close

Statisticile arata ca circa 40% din suprafata locuibila a caselor noastre este ocupata de mobila. Desigur, pentru hoarderi, procentajul e cu mult mai mare, caz in care locuintele nu mai sunt un mediu placut, ci mai degraba un soi de labirint printre fotolii, dulapuri, scaune si mese.

Astazi o sa va prezentam un proiect al arhitectilor de la firma franceza SWAN.

sufragerie apartament frantuzesc
Casa pe care o vedeti in pozele din acest articol e de fapt un apartament dintr-o cladire construita in secolul 19. Proprietarii sunt mari fani ai artelor clasice, care au vrut sa-si schimbe radical locuinta, fara a renunta insa la stilul clasic frantuzesc. Ori, daca ati vazut vreodata o bucatarie frantuzeasca, ei bine, atunci cu siguranta stiti ca stilul este unul extrem de incarcat.
Cei de la SWAN au venit in schimb cu o abordare moderna: au marit ferestrele, au vopsit totul in alb si albastru si, poate cel mai important, au renuntat la 50% din mobila existenta. La final, apartamentul a aratat exact ca in poze:
sufragerie apartament francez
bucatarie 2
sufragerie 2
Singurul loc din casa in care nu s-a putut implementa paleta de culori alb-albastr a fost baia. Totusi, pentru a pastra stilul apartamentului, mobilierul vechi a fost aruncat, iar noua baie, dupa cum se poate vedea in poza de mai jos, e foarte aerisita si cuprinde doar strictul necesar si nimic mai mult.
baie frantuzeasca
Pe langa faptul ca ferestrele au fost marite, peretii au fost vopsiti in alb, astfel incat sa ofere o luminozitate naturala mai buna. Totodata, pentru a ilustra pasiunea pentru arta a proprietarilor, cei de la SWAN Architects au montat un zid sculptat (vizibil in pozele 1, 2 si 4) care separa camera in care se ia masa de sufragerie.

Ceea ce ne place la aceasta casa e tocmai iluzia de spatiu si de luminozitate, dar si de bun gust: fara mobila prea multa, cu un aspect usor invechit, dar ingrijit, exact ca dupa dorinta celor care locuiesc in acest apartament.

[sursa – luxissues.com]

Tags : apartamentcasastil frantuzesc

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.