close
Arhitecturi

432 Park, cea mai frumoasa cladire din New York

432 Park, cea mai noua si cea mai frumoasa cladire de New York, despre care am mai scris atunci cand era in faza de proiect si mai apoi de constructie, tocmai a primit primii oaspeti permanenti, asta dupa ce un apartament de la etajul 35 a fost vandut.

Totusi, actualii proprietari au si listat apartamentul pe piata imobiliara, dar nu spre vanzare, ci spre inchiriere, pentru suma de 60 de mii de dolari pe luna, cu mentiunea ca vor sta acolo pana isi vor gasi primii chiriasi.

Cladirea a fost construita in colaborare cu arhitectul Rafael Viñoly, impreuna cu CIM Group si cu cei de la Macklowe Properties si are o inaltime de 96 de etaje si cu aproximativ 104 apartamente, ceea ce inseamna ca un apartament, un penthouse mai degraba, ocupa aproximativ un etaj. Asa se explica pretul exorbitant per unitate, care porneste de la 7 milioane de dolari in sus.
432 Park 1

432 Park 2

432 Park 3

432 Park 4

432 Park 5

432 Park 6

432 Park 7

432 Park 8

432 Park 9

432 Park 10

432 Park 11

432 Park 12

432 Park 13
Faptul ca este una dintre cele mai inalte cladiri din zona, ofera celor de la etajele superioare o priveliste de ansamblu spectaculoasa, unica in intreg New York-ul, mai ales ca central Park e in proximitate.

Pozele pe care le-am postat in articolele anterioare aveau caracter de concept, insa cele din seria de mai sus sunt poze cu adevarat din interiorul luxosului complex.

Pozele de mai sus sunt fix din apartamentul de care va vorbeam mai spus, de la etajul 35. Daca va uitati cu atentie, veti vedea ca pana si Empire State Building, una dintre cladirile iconice ale New York-ului, este un pitic pe langa Park 432.

Sunt si doua penthouse-uri principale in aceasta cladire, situate la ultimele etaje, a caror pret este de 95 de milioane de dolari. Se zvoneste ca unul dintre ele va fi cumparat de un seic arab.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.