close

In Stavenger, o localitate din Norvegia, cei de la casa de arhitectura a lui Tommie Wilhelmsen au proiectat si ridicat una dintre cele mai interesante cabane pe care le-am vazut vreodata. Casa Kolonihagen imbina stilul nordic, cu mult lemn si cu piatra la baza, cu un modernism autentic, fiind locul ideal pentru un cuplu pe timpul weekend-urilor si a vacantelor.

Tommie Wilhelmsen
Ideea de la care a pornit acest proiect a fost constructia unui spatiu mic, care sa fie folositor maxim unui cuplu si care sa poata juca un dublu rol: sa poata fi folosit ca o casa de oaspeti, dar si ca o cabana/loc retras pentru zilele in care proprietarii nu vor sa fie deranjati. Ce a iesit vedetei in pozele de mai jos: o combinatie perfecta de piata si lemn, cu multe linii drepte, dar eleganta si relativ simpla.
Casa Kolonihagen 4

Casa Kolonihagen 5
Casa Kolonihagen 1
Casa Kolonihagen 2

Casa Kolonihagen 3
Pe interior, spatiul disponibil a fost de doar 24 de metri patrati. Proiectanti au avut de ales intre a decora aceasta… casa in stil clasic, cu pat mare si cu toate accesoriile necesare sau a decora intr-un stil miminimalist. Au ales varianta a doua, intrucat au vrut sa creeze iluzia unui spatiu mai mare. Au vopsit astfel peretii in alb si au profitat de toate colturile casei: in spatiul liber dintre usa si perete s-a pus o canapea extensibila (de la Ikea, cel mai probabil), ba chiar au amenajat un mini dormitor intr-una dintre extensiile casei.
interior Casa Kolonihagen

interior Casa Kolonihagen 2
interior Casa Kolonihagen 3
interior Casa Kolonihagen 4
interior Casa Kolonihagen 5

interior Casa Kolonihagen 6
[sursa imagine – Decoist.com]

Tags : Casa Kolonihagen

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.