close

Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, in ciuda problemelor de natura legala pe care le are in prezent, se poate mandri ca este posesorul uneia dintre cele mai frumoase case din Romania. Casa lui Gigi Becali a fost construita in 1920 si se vrea a fi o copie fidela a muzeului parizian Rodin.

gigi becali 15

gigi becali 13

gigi becali 12

gigi becali 11

gigi becali 10

gigi becali 9

gigi becali 8

gigi becali 7

gigi becali 6

gigi becali 5

gigi becali 4

gigi becali 3

gigi becali 2

gigi becali 1
A apartinut mai multor familii, printre care si familiei Auschnit (mare familie de industriasi, printre cei mai bogati oameni din Bucurestiul anilor 30-40), a fost nationalizata si transformata in resedinta ministrului Petru Groza si ulterior, in ambasada Argentinei din Bucuresti.

Ulterior, palatul a fost retrocedat urmasilor familiei Auschnit. In urma cu cativa ani, Gigi Becali a cumparat palatul pentru suma de 7 milioane de euro, iar de atunci palatul a fost extrem de populat fiind atat sediul partidului PNG, cat si locul in care s-au tinut cele mai multe conferinte de presa legate de activitatea sportiva a clubului de fotbal Steaua.

Pentru cei nefamiliarizati, pe interior casa nu are nimic nou, care sa merite prezentat. Totusi, trebuie sa mentionam ca ea este decorata in stilul clasic al anilor 30′ (de unde si covoarele persane si draperiile cu ciucuri, precum si multiplele candelabre care atarna de tavane), are nu mai putin de 30 de camere. Peretii incaperilor principale sunt poleiti cu aur. De altfel, culoarea aurie este predominanta in mai tot palatul, de la pernute si pana la draperii.

Lasand la o parte faptele proprietarului acestui palat, trebuie sa recunoastem ca intreaga proprietate (5200 de metri patrati, din care 2000 sunt locuibili, iar restul de 3000 ii reprezinta gradina) este una dintre putinele care mai aduc aminte de Micul Paris care obisnuia sa fie Bucurestiul odata. Din fericire, chiar daca a fost construita in urma cu 93 de ani, casa lui Gigi Becali continua sa arate ca si cum ar fi fost construita ieri, nedand nicicum semne ca ar fi imbatranit in timp.

 

Tags : bekalicasa lui becaligigi becalipalatul becali

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.