close
ArhitecturiCase & Vile

O fosta fabrica de ulei transformata intr-o casa luxoasa si confortabila

Sa tot fie cateva luni de cand nu am mai prezentat o transformare a unei constructii darapanate intr-o casa luxoasa si confortabila. Proiectul de astazi e realmente fabulos: casa pe care v-o prezentam a fost construita in secolul 17, insa in prima faza nu servea pe post de locuinta, ci pe post de fabrica de ulei. Era un loc in care semintele erau depozitate si strivite, urmand sa fie supuse procesului de productie. Noii proprietari au schimbat in proportie de 90% fatada casei, iar pe interior au vopsit peretii in alb, dupa cum veti vedea in pozele imediat urmatoare.

casa 8

casa 7

casa 6

casa 5

casa 4

casa 3

casa 2

casa
Locuinta se afla in Italia, la Salento, iar la reamenajarea ei a participat cuplul de designeri Ludovica si Roberto Palomba, care au fost printre putinii oameni care si-au dat seama ce bijuterie neslefuita era in locatia respectiva. In plus, nu orice designer se poate mandri ca a restaurat si modificat o cladire veche de peste 400 de ani, nu?

Dupa multe eforturi, atat financiare cat si fizice, casa a ajuns la forma pe care o vedeti astazi. Este o combinatie de arhitectura veche (proprietarii nu s-au atins decat de zidurile de la exterior si asta doar pentru a face mai multa lumina, locul initial fiind din acest punct de vedere o adevara fortareata) cu elemente moderne.

Chiar daca temperaturile pe timpul iernii vor fi destul de greu de mentinut la un nivel acceptabil pentru habitat in conditii normale (datorita zidurilor groase), proprietarii sunt increzatori ca au facut o alegere buna. In termeni de design interior si de arhitectura, proiectul este unul fabulos, care chiar merita prezentat si dat mai departe.

Tags : casa luxoasa

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.