close

Quilling-ul este o veche forma de arta ale carei inceputuri dateaza din secolul 15. Unele izvorare duc chiar la date mai timpurii, din secolele 14, sau chiar 13. In orice caz, istoria quillingului este strans legata de istoria hartiei, acesta fiind materialul de baza in quilling.

Este o forma de arta care implica utilizarea de benzi de hartie care sunt rulate si lipite impreuna pentru a crea modele decorative.

Este o arta care a inceput sa prinda contur si in Romania odata cu dezvoltarea conceptului de obiecte lucrate manual. Asa au inceput sa apara din ce in ce mai multi artisti de lucru manual care reusesc sa creeze adevarate opere de arta folosind orice material. Din hartie puteti crea tablouri, vaze cu flori decorative, bijuterii, lampadare si chiar suporturi pentru lumanari.

Avantajul artei de a lucra cu hartia este ca aceasta se gaseste intr-o multitudine de culori, grosimi si aspecte. Imaginati-va o vaza cu flori multicolore si care vor intruchipa plantele voastre preferate. Asa veti scapa de grija de a mai schimba apa la flori sau sa le aruncati pentru ca s-au ofilit. Vor fi mereu acolo, la locul lor si vor da o nota vesela camerei.

design_lumanare
flori
arta_hartiei8
arta_hartiei7
arta_hartiei6
arta_hartiei5
arta_hartiei4
arta_hartiei2
arta_hartiei
arta_hartiei3

Imaginati-va ca peretele gol si alb din dormitorul vostru poate prinde culoare si va avea un decor unic asa cum v-ati dorit. Va puteti juca cu formele si culorile, Astfel veti inlocui un tablou static si rece cu ceva creat chiar de voi.

Arta hartiei este folosita si in crearea invitatiilor de nunta. Aici probabil veti cere ajutorul unui expert pentru ca toate trebuie sa arate la fel si sa isi pastreze uniformitatea.

In acelasi timp nu trebuie sa va mai ganditi ce globuri trebuie sa cumparati pentru pomul de Craciun. Cumparati hartie si incepeti sa creati forme specifice acelei perioade a anului. Prietenii va vor admira impodobirea deosebita si, de ce nu, va vor cere sfaturi pentru a face la fel ca voi.

In speranta ca v-am starnit interesul, va indemnam sa va jucati cu hartia si sa ne trimiteti cateva din ideile si creatiile voastre!

 

Tags : amenajarearta hartieicasadecordesigndesign dormitordormitoareideiidei creativelivinglocuintaredecorare

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.