close
Case Celebre

Casa de aur – o proprietate de 185 de milioane de dolari!

Astazi va prezentam una dintre cele mai scumpe locuinte din lume, o proprietate in valoare de 185 de milioane de dolari. Proprietatea se afla intr-una dintre cele mai exclusiviste zone din Elvetia, la St. Moritz si este detinuta de catre un miliardar a carui identitate nu o cunoaste decat arhitectul si echipa care a fost acceptata pentru a putea patrunde si prezenta frumusetea acestei case.

Bun, dar ce face o locuinta/proprietate atat de special incat sa justifice un pret de 185 de milioane de dolari? Apropo, pretul este in dolari si nu in Euro pentru ca este listata pe piata imobiliara americana. Pai sa vedem. De la camere cu pereti poleiti cu aur de 24 de carate la un lift direct cu deschidere catre partiile din St. Moritz, o camera de cinema cu un sistem de audio-surround in valoare de 1,3 milioane de dolari, un lac artificial amenajat la subsol (!!!!!!) si multe alte lucruri spectaculoase, cam despre asta e vorba cand vorbim de aceasta suma.


In plus, trebuie sa amintim si faptul ca aceasta proprietate ar putea fi la fel de bine un hotel exclusivist, caci este amenajata pe nu mai putin de 7 nivele diferite. Acest ansamblu a fost facut sa emane prin toti porii opulenta, dar fara a cadea in bariera kitsch-ului, asa cum se intampla deseori.

In ciuda faptului ca vorbim de pereti poleiti cu aur, ei pastreaza o nota eleganta, usor somptuoasa, dovada fiind dormitoarele rotunjite, cu paturi Extra King Size si cu vedere spre Alpi. Fiecare dormitor master are si un semineu si un covor de blana de vulpe scandinava, tocmai pentru a se incadra in peisajul montan oferit.

Daca tot am vorbit de opulenta la aceasta casa de aur, trebuie sa aduce in discutie si faptul ca dispune de un intreg etaj care a fost amenajat sub forma de centru spa complet, la care se alatura o sala de forta, sub care se gaseste si un lac cu apa sarata iluminat cu cristale Swarovski!

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.