close
Idei

Restaurant subacvatic – noua senzatie europeana!

Ceea ce va aratam azi iese din tiparul proprietatilor postate aici pe freshhome.ro, iar asta pentru ca nu e vorba de o locuinta, ci de un restaurant si nu orice fel, ci un restaurant subacvatic ce se construieste chiar si in aceste momente langa Båly, în apropiere de coasta sudica a Norvegiei.

Proiectul va purta semnatura casei de arhitectura Snøhetta, care isi propune sa finalizeze acest proiect pana in vara anului 2019. Structura subacvatica va avea o deschidere panoramica de 13 metri si va fi structurata pe 3 nivele, primul si cel mai superficial dorindu-se a fi la nivelul marii.

Al doilea nivel va functiona pe post de garderoba si pentru spatiile administrative, urmand ca cel din urma sa fie rezervat restaurantului in sine, respectiv un spatiu de bucatarie, pozitionat posterior si un spatiu anterior, in apropiere de peretele de sticla, cu doua mese mari si alte cateva mese secundare.


Spatiul este conceput pentru a nu fi problematic nici macar pentru claustrofobi, iar din punct de vedere al sigurantei, atat peretele de sticla, cat si peretii laterali de ciment vor avea dimensiunile potrivite pentru a face fata cu succes la conditiile neprielnice ale marii.

Vizitatorii vor avea ocazia sa vada vietuitoarele marii, dar totodata, sa aiba si parte de momente de relaxare intr-un loc unic in Europa si in lume (cel mai probabil). In plus, in unele zile, restaurantul va functiona ca si centru de cercetare, astfel ca cei interesati vor putea lua informatii direct de la profesionisti in domeniu vis-a-vis de mare, fauna si flora.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.