close
Case Celebre

Casa lui Eric Clapton – o bijuterie contemporana!

E imposibil sa nu fi auzit de Eric Clapton, unul dintre cei mai mari chitaristi si compozitori de muzica blues din toate timpurile. Ei bine, astazi vorbim despre casa lui Eric Clapton, casa pe care, ce-i drept, nu o mai foloseste si pe care a pus-o pe piata imobiliara din Venice, California.

Casa lui Eric Clapton este o mica bijuterie contemporana, nu foarte spectaculoasa pe exterior, dar atent decorata pe interior de catre nimeni altul decat Arata Isozaki, celebrul decorator japonez care a facut si planurile pentru Muzeul de Arta Contemporana din Los Angeles. Casa este de vanzare acum pentru suma de 5.495 milioane de dolari si vine la pachet, printre altele, cu o serie de instrumente muzicale care i-au apartinut lui Eric Clapton.


Cum ziceam, exteriorul nu surprinde cu nimic, casa bucurandu-se totusi de o terasa spatioasa (cu sezlonguri si grill) si de cativa zeci de metri patrati de curte care gazduieste arbusti josi si densi, pentru o mai buna intimitate.

Partile interesante ale locuintei sunt livingul si camerele adiacente, unde chiar se vede mana unui decorator profesionist. Spunem asta deoarece arhitectura acestei parti a resedintei este destul de complicata, livingul avand pe alocuri o inaltime de circa 10 metri. Astfel, el gazduieste de la tonomate pana la zmee si aparatura pentru sporturi de apa si face conexiunea cu celelalte incaperi (o parte din living se prelungeste catre zona de bucatarie si conferinta, iar o alta spre un living secundar, toate trei fiin imbinate intr-un concept open space) si printr-un sistem nonconformist de scari verticale de tip spalier, dovada ca nu a fost niciun fel de teama pentru experimente si cutezanta.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.