close
Case Celebre

Casa lui Jim Clark, fondatorul Netflix

E posibil sa nu fi auzit vreodata de Jim Clark, nu-i asa? Daca nu, atunci cu siguranta ati auzit de Netflix, serviciul de streaming de filme si nu numai, al carui cofondator este. Astazi va prezentam casa lui Jim Clark, pe care acesta planuieste sa o vanda pentru suma de 137 de milioane de dolari.

Proprietatea este localizata in Palm Beach, in statul american Florida si poarta numele de “Il Palmetto”, dupa specia de palmieri care cresc in preajma-i. De ce numele italian? Pentru ca intreagra proprietate a fost amenajate in stilul renascentist al Italiei interbelice a anilor 1930.

Daca reuseste sa o vanda, atunci “Il Palmetto” ar fi cea de-a treia cea mai de succces investitie a lui Clark, dupa Netscape (prima afacere de succes, care i-a adus 1,8 miliarde de dolari) si Netflix, pentru ca a fost cumparata in 1999 pentru 11 milioane de dolari. Sigur, proprietatea a trecut printr-un proces amplu de restaurare care a durat 4 ani, dar chiar si asa, marja de succes ar fi una imensa.
casa lui jim clark 17

casa lui jim clark 16

casa lui jim clark 15

casa lui jim clark 14

casa lui jim clark 13

casa lui jim clark 12

casa lui jim clark 11

casa lui jim clark 10

casa lui jim clark 9

casa lui jim clark 8

casa lui jim clark 7

casa lui jim clark 6

casa lui jim clark 5

casa lui jim clark 4

casa lui jim clark 3

casa lui jim clark 2

casa lui jim clark
Dupa cum se vede si in pozele de mai sus, sunt mai multe aripi, care de fapt sunt case in sine, fiecare cu bucatarii, dormitoare si livinguri separate. Casa principala, in schimb, are 6 dormitoare, 2 lifturi, un living cu o inaltime de circa 15 metri, precum si o crama invelita in marmura, precum si o bucatarie suficient de mare cat pentru un restaurant.

Apropo de livingul cu o inaltimea de aproape 15 metri, gazduieste o masa de dining cu o capacitate de 14 locuri, precum si un semineu imens, similar cu cel din “Frumoasa si Bestia”.

Exteriorul e la fel de spectaculos precum interiorul. Sunt 2 gradini masive, un iaz in care inoata linistiti pesti koi, dar si o piscina infinity. In plus, ca si cum asta nu ar fi de ajuns, proprietarii au construit un tunel pe sub drumul din apropiere pentru a ajunge pe plaja fara a fi nevoiti sa traverseze direct drumul.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.