close

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este un resort de lux la Polul Sud, de fapt, singurul hotel care ofera condtii ce pot fi considerate ca fiind de lux din Antarctica. Este probabil hotelul cel mai exclusivist din lume, dat fiind faptul ca se poate ajunge aici numai in lunile noiembrie si decembrie, atunci cand e cel mai cald in Antarctica.

Resortul, daca il putem denumi asa, poarta denumirea de White Desert si este dedicat celor cu buzunare adanci, mai ales ca o vacanta cu toate costurile incluse presupune un efort financiar de aproape 75000 de dolari americani de persoana.

Cum se ajunge aici? Cu un zbor de 5 ore si jumatate care pleaca din Cape Town si care ajunge pe Aeroportul International Necunoscut din Antarctica (da, chiar asta e numele!). Resortul este alcatuit din 6 cladiri care adapostesc fiecare cate 2 persoane, dar in care nu ajunge nicio urma de frig.
resort de lux la polul sud 13

resort de lux la polul sud 12

resort de lux la polul sud 11

resort de lux la polul sud 10

resort de lux la polul sud 9

resort de lux la polul sud 8

resort de lux la polul sud 7

resort de lux la polul sud 6

resort de lux la polul sud 5

resort de lux la polul sud 4

resort de lux la polul sud 3

resort de lux la polul sud 2

resort de lux la polul sud

Fiecare astfel de unitate are cate doua paturi si o baie cu dus, insa bucataria si lounge-ul oficial se gasesc separat, tocmai pentru ca cei care ajung aici sa poata interactiona cu ghizii si cu ceilalti exploratori in alte conditii decat cele austere oferite de Polul Sud.

Toate adaposturile, inclusiv lounge-ul si zona de dining au o forma sferica si, cel putin pe interior, nimic nu aminteste ca ne aflam in locul cu cele mai aspre conditii de pe pamant. Un mare plus e faptul ca resortul este ecologic, nevoile energetice fiind asigurate de panouri fotovoltaice.

Cei care ajung aici au parte de excursii pe ghetari si prin tunele de gheata, dar si in comunitatile de pinguini, care apropo, nu sunt nici pe departe fricosi, necunoscand pericolul reprezentat de oameni. Astfel, se pot obtine niste poze de exceptie.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.