close
Case Celebre

Casa lui Pablo Escobar, transformata in hotel

Cred ca ati auzit de Pablo Escobar, nu? Renumitul lord al drogurilor nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscut dreptul unul dintre cei mai mari traficanti de droguri din lume, ajungand la un moment dat sa detina controlul la peste 80-90% din intreaga lume a narcoticelor ajunse in SUA, cel putin in perioada lui de glorie.

Astazi vorbim despre casa lui Pablo Escobar, sau mai bine zis fosta casa, deoarece ea a fost cumparata in 2012 de catre celebrul arhitect Lio Malca, care a decis sa transforme resedinta intr-un hotel grandios, care sa profite de renumele fostului proprietar. Initial, hotelul a pornit la drum cu doar 8 camere, insa dupa o vreme a fost inchis si a intrat intr-un amplu proces de restaurare, in urma caruia Casa Malca pune la dispozitia turistilor 42 de suite complete.

Hotelul se afla pe coasta de est a Mexicului, intr-un loc retras, dar in apropiere de Tulum. Dupa renovare, fiecare camera a fost dotata cu paturi king size si cu decoratiuni care tin de specificul zonei, dar care prezinta si influente tropicale.


Nu toate camerele si suitele sunt la fel, preturile incepand de la 515 dolari pe noapte pentru o suita junior si ajungand pana la 840 de dolari pe noapte pentru suite master. Majoritatea camerelor au balcoane in care se gasesc hamace confortabile, iar in cadrul hotelului se gaseste colectia personala de arta a proprietarului, despre care se spune ca ar valora undeva la 10-15 milioane de dolari.

Ce e interesant e ca in restaurantul hotelului se serveste, pe langa mancare mexicana, predominant mancare europeana, intrucat managerul restaurantului e italian, iar seful bucatariei este un bucatar cu experienta in restaurante cu cel putin o steluta Michelin, de origine din Spania.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.