close
Case Celebre

Casa lui Tim Koogle, primul CEO al Yahoo

Daca de Tim Koogle nu ati auzit, atunci de Yahoo cu siguranta ati auzit de Yahoo. Ei bine, Koogle este primul CEO pe care l-a avut compania si astazi aruncam o privire peste una dintre proprietatile lui, o casa absolut superba in valoare de 19,6 milioane de dolari.

Casa lui Tim Koogle, de fapt, proprietatea acestuia a intrat in posesia lui in coachizitie cu nevasta lui in 2003, atunci cand au platit 8 milioane de dolari. Dupa achizitie, casa a intrat printr-ul amplu proces de restaurare si renovare, cu mentiunea ca proprietarii au dorit sa mentina influentele anilor 50.


Casa are 4 dormitoare, 5 bai, un garaj cu o capacitate de 4 masini, o casa pentru oaspeti si o sala de conferinte. De altfel, casa este cunoscuta in randul oamenilor din lumea tech, pur si simplu pentru ca aici s-au sustinut numeroase conferinte ale unor oameni importanti (printre care si Elon Musk), precum si ale biroului executiv al Yahoo.

Desi locuinta initiala a fost construita in 1955, ea a suferit de-a lungul timpului numeroase modificari, insa a pastrat aerul specific anilor ’50-60, adapatandu-se totul la standardele actuale. Locuinta este bine compartimentata, in culori calde, cu un semineu imens (pe gaz) pentru noptile racoroase. Pentru un om din industria IT  sunt anormal de putine electronice, insa e de inteles pe fondul atmosferei de la lucru, aceasta casa fiind initial casa in care fostul CEO al lui Koogle voia sa-si triasca pensia.

Totusi, in lumina unor evenimente personale, familia Koogle a decis sa vanda proprietatea pentru a isi urma alte planuri, astfel ca cei care vor o casa cu istoric, intr-un cartier select rezidential si care au bugetul necesar la dispozitie, pot acum sa ia in considerare si aceasta varianta.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.