close
Case & Vile

Casa de vacanta pe malul lacului

Proiectul pe care vi-l propunem astazi este o foarte frumoasa casa de vacanta, situata pe malul unui lac in Wyoming, in Statele Unite ale Americii. Spre deosebire de multe alte casute de vacanta, aceasta ar putea servi oricand pe post de casa de locuit, pur si simplu pentru ca are toate dotarile de care oricine ar avea nevoie, de la bai multiple, la sisteme de captare si purificare a apei, terase etc.

Imi place mult ideea de pereti de sticla; la un asemenea peisaj, ar fi fost si pacat sa nu se profite atat de lumina, de peisaj, cat si de posibilitatea de a iesi in evidenta in sectorul caselor de vacanta, lucru care s-a si intamplat de altel, intrucat aceasta proprietate a fost aratata in numeroase site-uri de arhitectura si design interior.


Proprietatea e plasata pe un soi de peninsula, intr-un loc in care umiditatea solului garanteaza lipsa unor alunecari de teren, nu pentru ca e o constructie masiva care sa puna presiune, ci mai degraba pentru siguranta.

Pentru constructia casei s-au utilizat materiale usoare, care se imbina destul de mult cu mediul inconjurator, ea avand fundatie si centura de piatra, la fel ca si semineul din livingul principal, care este alcatuit din piatra de rau, despre care stim ca mentine caldura destul de mult in zilele friguroase.

Trebuie mentionat si terasa exterioara situata fix in capatul proprietatii, construita la randu-i si etajata cu piatra de rau, care gazduieste o masa si cateva scaune, perfecte pentru cine si intalniri intr-un cadru idilic, cu peisaj frumos, la doar cativa metri de apa, mai ales daca nivelul acesteia este crescut.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.