close
Case & Vile

Casa de vacanta moderna imbracata in piatra

La o prima vedere, aceasta casa de vacanta moderna pe care o prezentam astazi pe freshhome.ro, pare cat se poate de nepractica. Imbracamintea de piatra pare sa fie deloc oportuna, ori tocmai acesta a fost scopul principal al acestui proiect: folosirea unei structuri vechi de piatra si transformarea ei intr-o casa de vacanta confortabila, care sa satisfaca pe deplin cerintele proprietarilor.

Bineinteles, casa este folosita doar in vacante, pentru scurta durata, de regula pe post de adapost montan pentru perioadele de dupa si de dinaintea drumetiilor. Din aceasta cauza, mobilierul pe interior e redus la minim, proprietarii optand doar pentru cateva chestii de baza: un sistem de incalzire performant, un semineu cu sistem de autocuratare, ferestre cu straturi multiple, tocmai pentru a asigura ca trasferul termic nu este devaforabil constructiei.
cabana rustica cu influente moderne 18

cabana rustica cu influente moderne 17

cabana rustica cu influente moderne 15

cabana rustica cu influente moderne 14

cabana rustica cu influente moderne 13

cabana rustica cu influente moderne 12

cabana rustica cu influente moderne 11

cabana rustica cu influente moderne 10

cabana rustica cu influente moderne 9

cabana rustica cu influente moderne 8

cabana rustica cu influente moderne 7

cabana rustica cu influente moderne 6

cabana rustica cu influente moderne 5

cabana rustica cu influente moderne 4

cabana rustica cu influente moderne 3

cabana rustica cu influente moderne 2

cabana rustica cu influente moderne
Intr-o antiteza totala cu exteriorul, interiorul are finisaje moderne. Aproape ca nici nu ai zice ca e una si aceeasi casa.

Totusi, stratul de piatra de la exterior are dublu rol: o data are rol izolator, mai ales in fata vanturilor specifice zonei de munte, dar totodata ajuta casa sa se incadreze in peisaj, fara sa il altereze prea mult. De fapt, intreaga cladire este construita cu materiale organice, exceptie facand scarile si structurile de rezistenta de la interior (intrucat constructia a fost ridicata folosindu-se o parte din fosta cabana, care nicidecum nu mai era sigura).

Ce e interesant e faptul ca dormitoarele sunt dormitoare clasice, genul de dormitoare pe care le gasiti in camerele de hotel. Ce-i drept, nu sunt foarte spatioase, insa in ideea in care camerele sunt oricum mici, ele au un avantaj major: se incalzesc rapid si raman incalzite, pe cand in cazul unor suprafete mai mari, costurile si timpii de incalzire ar fi fost mult mai mari.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.