close
Case & Vile

Casa ecologica – idei de implementare

Termenul de casa ecologica se refera adesea, cel putin in acceptiunea unei bune parti dintre cititori, la o casa capabila sa se sustina pe sine din punct de vedere energetic, insa tehnic vorbind, denumirea mai corecta in acest caz este de casa autonoma;

Daca vorbim strict de o casa ecologica, vorbim de o casa a carui consum energetic nu afecteaza prea mult mediul inconjurator si ale carei emisii de dioxid de carbon sunt cu mult sub nivelul caselor obisnuite; iar partea cea mai buna e faptul ca mai toti putem contribui la sectorul ecologic, fara ca asta sa implice cheltuieli majore. Cum puteti face asta? Ei bine, putem/puteti incepe:

1) sa schimbati becurile obisnuite, de exemplu, cu becuri cu un consum mai putin scazut, poate chiar LED-uri, care au o durata de viata mai lunga si nici nu consuma atat de mult.

2) sa folositi accesorii care reduc consumul de apa, cum ar fi repartitoare pentru apa de la dus sau apa pentru spalat vase, care adesea tinde sa fie consumata in exces.

3) sa folositi cat mai mult iluminatul natural al casei. Pe langa faptul ca soarele face bine organismului si moralului, plus ca reduce semnificativ consumul de energie electrica;

4) izolati casa termic cat mai bine, chiar daca asta presupune o cheltuiala insemnata. Totusi, pe perioada anotimpului recere, necesarul energetic va fi cu pana la 45% mai redus, plus ca acest gen de investitii se fac numai o singura data.
casa ecologica 15

casa ecologica 14

casa ecologica 13

casa ecologica 12

casa ecologica 11

casa ecologica 10

casa ecologica 9

casa ecologica 8

casa ecologica 7

casa ecologica 6

casa ecologica 5

casa ecologica 4

casa ecologica 3

casa ecologica 2

casa ecologica

5) sa va orientati spre bambus sau spre alte materiale ale caror recoltare si procesare implica un impact mai putin. Bambusul, de exemplu, creste rapid, e mai rezistent si mult mai ieftin.

6) Folositi agenti naturali de curatare, cum ar fi sucul de lamaie, bicarbonatul sau otetul, despre care stim ca pot scoate pete si alte murdarii din haine, cat si de pe alte suprafete;

7) Nu in ultimul rand, reparati orice scurgere si orice baterie stricata cat mai curand posibil, in ideea in care pierderile se acumuleaza, plus ca umezeala poate distruge suprafete sau chiar si structura casei.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.