close
Case & Vile

Casa minimalista construita pe malul lacului

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este simplu si are la baza o casa minimalista, o tema pe care am abordat-o adeseori pe freshhome.ro, dar pe care merita sa o reluam, iar asta pentru ca proiect care ar putea fi cu usurinta implementat si in Romania.

Pe scurt, este vorba de o casa minimalista construita pe malul unui lac din Cehia, in apropiere de Humpolec. Terenul pe care se afla locuinta a apartinut candva autoritatilor, care foloseau locul respectiv pe post de rezervor in caz de incendii masive, insa ulterior, terenul a fost cumparat de un investitor privat, care mai apoi a amenajat locul respectiv si l-a transformat intr-un loc linistit, un lac cu terenuri pentru cabane.

Apoi, pe post de casa de vacanta a construit ceea ce vedeti mai jos.
casa minimalista pe malul lacului 8

casa minimalista pe malul lacului 7

casa minimalista pe malul lacului 6

casa minimalista pe malul lacului 5

casa minimalista pe malul lacului 4

casa minimalista pe malul lacului 3

casa minimalista pe malul lacului 2

casa minimalista pe malul lacului

Proiectul a fost conceput pentru a fi folosit pe post de casa de vacanta pentru persoane cu nevoi reduse in ceea ce priveste spatiul locuibil. Sigur, nu inseamna ca nu e confortabila, ba chiar din contra, casa e conceputa sa asigure nevoile de baza ale celor care o ocupa, dar totodata e construita sa stimuleze petrecerea timpului la aer curat.

Unul dintre plusurile acestui proiect mi se pare a fi terasa exterioara incorporata, care e excelenta pentru cei carora le place sa citeasca in liniste la aer curat sau care pur si simplu vor sa se relaxeze in liniste.

Constructia unui astfel de ansamblu nu presupune un efort financiar foarte mare, motiv pentru care nu vad motive pentru care nu ar putea ajunge si in Romania. Eventual, se poate crea un mic motel alcatuit din astfel de ansambluri in zonele de agrement si tot ar fi un prim pas.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.