close
Case & Vile

Casa pe teren dificil in apropiere de apa

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi este unul cat se poate de curajos, dar si de interesant; spunem asta in ideea in care casa este construita nu numai pe un teren dificil, anume pe stanci si in apropierea apei, cat si intr-o zona in care apa poate sa ajunga lejer, iar curentii de aer izbesc nemilos in continuu in peretii casei.

Proiectul pe ccare il vedeti mai jos se afla in Larvalik, o localitate din Norvegia. Proprietarii aveau optiunea de a construi casa pe sol, insa au vrut ca ea sa fie spectaculoasa si sa iasa in evidenta cu ceva, astfel ca au hotarat sa o amplaseze la nu mai putin de 5 metri de malul apei, pe stanci, in conditii care ar fi dat batai grave de cap si celor mai buni arhitecti din lume.
casa pe teren dificil 13

casa pe teren dificil 12

casa pe teren dificil 11

casa pe teren dificil 10

casa pe teren dificil 9

casa pe teren dificil 8

casa pe teren dificil 7

casa pe teren dificil 6

casa pe teren dificil 5

casa pe teren dificil 4

casa pe teren dificil 3

casa pe teren dificil 2

casa pe teren dificil
Singurul avantaj e faptul ca nu este in bataia directa a valurilor atunci cand nu e furtuna in larg, plus ca aceasta constructie nu e o casa in care sa se locuiasca zi de zi, ci numai in vacante. Chiar si asa, proprietarii au investit mult, mai ales ca au optat pentru pereti de sticla in destul de multe parti ale casei, inclusiv in locul peretilor exteriori. Bineinteles, nu e orice fel de sticla, ci cu 3 straturi, care sa ofere o buna protectie termica si care e rezistenta la socuri destul de puternice.

Altfel, design-ul e simplist, iar structura casei este usoara, avand destul de mult lemn si alte materiale usoare. In plus, in partea frontala e afla un mic ponton cu o barca, cu care proprietarii pot pleca in larg in zilele in care marea nu e agitata. Zona este protejata oarecum de furia valurilor, astfel ca barca poate sta la apa pe mai tot timpul anului.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.