close
Case & Vile

Casuta in copac in mijlocul unui camp de lavanda

Proiectul pe care vi-l prezentam astazi cred ca e visul din copilarie al oricarui om care a vazut macar o data o casuta in copac. Desigur, in acest caz vorbim de lucruri ceva mai scumpe, dar care fara indoiala, ofera o experienta unica. Astazi vorbim despre Suite Blue, o parte a hotelului Plantata, in Arlena de Castro, in Italia.

Nu e vorba de numai o casuta in copac in mijlocul unui camp de lavanda, ci de 3 astfel de casute. Fiecare dintre ele este unica, tocmai pentru ca ele se construiesc in functie de structura copacului, respectandu-se totusi un anume set de principii. Componentele fiecarei case sunt construite in atelier si sunt asamblate in situ, cu mentiunea ca se urmareste ca arborii sa aiba cat mai putin de suferit.
casa in copac 18

casa in copac 17

casa in copac 16

casa in copac 15

casa in copac 14

casa in copac 13

casa in copac 12

casa in copac 11

casa in copac 10

casa in copac 9

casa in copac 8

casa in copac 7

casa in copac 6

casa in copac 5

casa in copac 4

casa in copac 3

casa in copac 2

casa in copac
Fiecare astfel de casuta are propria terasa, pe care oaspetii pot sta in miros de lavanda, la aer curat, intr-un peisaj cred ca unic in lume, ba mai mult, daca in acceptiunea clasica, ideea de casa in copac presupune o podea de lemn si cateva reviste, ei bine, casuta in sine consta dintr-o camera de nivelul unui hotel, plus o baie complet functionala.

Cat despre interior, paturile sunt spatioase si au baldachin, pentru ca oaspetii sa fie protejati impotriva insectelor. Banuiesc ca nimeni nu doarme in plin camp de lavanda cu geamurile inchise, motiv pentru care baldachinul e binevenit. In plus, oaspetilor li se asigura o servire all inclusive, cu mentiunea ca mesele le sunt aduse si ridicate printr-un sistem de scripeti, astfel incat, daca nu vor, oaspetii acestor casute pot sa nu interactioneze deloc cu personalul hotelului.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.