close
Dormitoare

Dormitoare alb negru: idei si sfaturi pentru casele voastre

Cred ca aceasta combinatie de (non)culori este si va fi mereu “evergreen”, in sensul ca nu se va demoda niciodata. Sigur, accesoriile, tipurile de paturi, forma si dimensiunile lor si materialele din care sunt construite si in care sunt amenajate dormitoarele, insa ideea de dormitoare alb negru nu va inceta sa lipseasca din casele noastre nici multi ani de acum incolo.

Care ar fi avantajele? In primul rand, se pot integra cu usurinta si alta culori, pentru ca aceasta combinatie nu este exclusivista (desi ar putea fi fara probleme). Proiectele pe care vi le-am pregatit pentru ziua de astazi contin ansambluri moderne, dormitoare moderne cu paturi si accesorii asisderea.
dormitoare-alb-negru-25

dormitoare-alb-negru-24

dormitoare-alb-negru-23

dormitoare-alb-negru-22

dormitoare-alb-negru-21

dormitoare-alb-negru-20

dormitoare-alb-negru-19

dormitoare-alb-negru-18

dormitoare-alb-negru-17

dormitoare-alb-negru-16

dormitoare-alb-negru-15

dormitoare-alb-negru-14

dormitoare-alb-negru-13

dormitoare-alb-negru-12

dormitoare-alb-negru-11

dormitoare-alb-negru-10

dormitoare-alb-negru-9

dormitoare-alb-negru-8

dormitoare-alb-negru-7

dormitoare-alb-negru-6

dormitoare-alb-negru-5

dormitoare-alb-negru-4

dormitoare-alb-negru-3

dormitoare-alb-negru-2

dormitoare-alb-negru

Personal, nu sunt de acord cu un trend pe care-l fac multe reviste de arhitectura si design interior online, acela de a pune lumina rece in proiectele pe care le posteaza, pur si simplu pentru ca lumina rece nu e potrivita pentru un dormitor, ci mai degraba pentru sali de sedinta, spitale, institutii, dar in niciun caz intr-un loc unde sistemul nervos central are nevoie de liniste si de odihna.

Apoi, observati ca in functie de caz, albul si negrul pot fi ba puncte focale, ba culori dominante, in functie de scop. Se merge mult pe nuante mate, in care lumina e absorbita, nu reflectata (de unde si nevoia de lumina calda), dar si de o iluminare naturala cat mai buna.

Se mai poate observa un trend, acolo unde spatiul o permite: paturi incastrate in carcase de lemn, care dau impresia de paturi joase, ca cele asezate direct pe podea. Spatiul liber poate fi folosit pe post de depozit pentru diferite lucruri, iar efectul vizual e placul si unic, mai ales pentru Romania.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.