close
Dormitoare

Iluminat dormitoare – 25 de idei si sfaturi!

Daca ne cititi de ceva timp, atunci stiti cat de multa importanta am pus pe iluminatul cu grija al dormitoarelor. Spunem asta in conditiile in care nu multa lume are experienta in mobilatul dormitoarelor, mai ales cei tineri, aflati la inceput de drum, care tocmai au intrat in posesia unei case.

De ce e important sa vorbim despre iluminat dormitoare? Pentru ca, pe fondul optiunilor numeroase, e foarte usor sa se comita greseli. Regula de baza spune ca in niciun dormitor nu trebuie iluminat cu nuante reci, ci trebuie sa fie cat mai calde, dar suficient de puternice astfel incat sa dea o lumina puternica, care sa nu oboseasca ochii si care, totodata, sa fie constanta in toate zonele in care lumina ajunge.


De asemenea, daca aruncati o privire peste paginile de mai sus, veti observa un lucru: majoritatea lampilor si veiozelor sunt destul de inguste, cu scopul bine definit de a emite lumina in spatii restranse, astfel incat ele sa nu incomodeze pe toti cei care se odihnesc in respectivul dormitor.

Daca va intereseaza veioze si nu lampi, va recomandam veioze a caror cap sa poata fi orientat dupa bunul plac, astfel incat sa va puteti vedea de treaba fara a avea prea multi lucsi in camera.

Personal, prefer surse de lumina ridicate ceva mai sus de tablia patului decat lustre sau corpuri de iluminat plasate la nivelul tavanului, intrucat ofera un mai bun control al cantitatii de lumina din camerele de odihna.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.