close
Hoteluri & Resorturi

Resort de lux in Indonesia – pe insula Nihiwatu

Daca sunteti pasionati de lumea modei, atunci poate ati auzit de Chris Burch. Mai cunoscut la americani, este fondatorul companiilor C. Wonder si Tory Burch, dar si proprietarul unuia dintre cele mai bine cotate resorturi de lux din lume, in speta resortul Nihiwatu, undeva in zona arhipelagului Somba, o zona retrasa din Indonezia.

Desi, initial, nu se dorea un resort, proiectul pornind de fapt de la stadiu de hostel exotic undeva in preajma anului 2012, hostelul a fost inchis pentru o perioada relativ scurta, timp in care s-au bagat 30 de milioane de dolari, dupa care a fost redeshis in postura de resort de 5 stele.

Proprietarii nu urmaresc doar profitul, dovada ca au angajat numai localnii, iar o buna parte dintre profituri sunt donate asociatiei locale de conservare a mediului, care la randu-i, investeste masiv pentru a conserva fauna si flora locala, dar si in educatie.


Resortul este constituit din 27 de bungalouri, fiecare cu piscina proprie, la care se adauga si posibilitatea de a inchiria locuinta privata a proprietarului sau oricare dintre cele 4 case de oaspeti. Fiecare camera este decorate cu elemente malaeziene traditionale, inclusiv elemente specifice locului, astfel incat turistii sa intre si mai bine in contact cu zona.

De asemenea, pentru cei interesati, exista posibilitatea de lectii de surf (resortul are o regula ca in apa sa nu fie mai mult de 10 surferi simultan), de a face excursii la cascadele din zona (bineinteles, insotit si contra-cost) sau de a efectua excursii pentru a observa mai bine fauna si flora, dar mult mai de aproape, nu doar din piscinele cu priveliste catre ocean.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.