close
Dormitoare

Tot ce trebuie sa stiti despre asternuturile de pat

Un pat ar trebui sa fie, mai presus de toate, confortabil si primitor, pentru ca este locul in care veniti sa va rasfatati si sa va odihniti dupa o zi grea de munca. Confortul si aspectul ademenitor depind atat de calitatea suportului de pat, de tipul de saltea, dar si de asternuturi, despre care vom vorbi in acest articol. Vi s-a intamplat sa vedeti un pat ale carui asternuturi aratau atat de calduroase si parca va chemau sa va intindeti putin? Ei bine, acestea influenteaza foarte mult aspectul general al camerei si trebuie sa armonizeze cu intreg designul. Stiti cum se spune, ca daca patul este asezat, intreaga camera pare aranjata?

5bss00

37872d7fb3c4acf729a85c03db7bdc78

Bedding-font-b-sheets-b-font-duvet-cover-pillow-case-font-b-white-b-font-satin

Bed-Sheets

black satin

charm-4-Piece-of-100-percent-cotton-Bedding-by-red

cody-direct-antique-bedspread-white-asis-16920

flower_design_bed_sheet

Fresh-Cute-Pink-Bedroom-Ideas-1

pembe-dantel-yatak-örtüleri

purple-red-bedding-set

versace-bedding-set-satin-medusa-duvet-set-black-gold

9740252_3_Large

 Primul aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti asternuturile de pat este marimea acestora. Este foarte important ca fetele de perna sa se potriveasca tipurilor de perne pe care le aveti, asa cum si cearsafurile trebuie sa fie nici prea mici, nici prea mari. Cu siuranta nu va doriti ca, dupa ce veniti de la magazin, de unde ati cumparat un set frumos de pat, sa realizati ca nimic nu se potriveste. Pentru a fi siguri si pentru a evita astfel de neplaceri, masurati cu atentie salteaua, fetele de perna si pilota si mergeti la cumparaturi cu notitele.

Un alt lucru important este materialul din care sunt confectionate asternuturile. Acesta trebuie sa fie, in primul rand, de cea mai buna calitate. Trebuie sa gasiti acel tip de material care va face sa va simtiti cel mai bine si mai confortabil. Materialul ceal mai cautat si, de altfel, cel mai utilizat, este bumbacul, insa atat matasea, cat si satinul au devenit tot mai populare si sunt cautate pentru aspectul elegant si rafinat pe care il dau camerei. Trbuie sa stiti, insa, ca daca optati pentru satin sau matase, va trebui sa fiti de doua ori mai atenti, intrucat necesita o altfel de ingrijire fata de bumbac.

In ceea ce priveste culorile alese, acestea trebuie, in primul rand, sa se potriveasca designului camerei. Puteti alege sa transformati asternuturile in piesa principala, cea care este punctul de atractie al camerei. In acest caz, pastrati accesoriile cat mai simple. Culoarea asternuturilor are o influenta asupra calitatii somnului. Astfel, cele inchise (negru, mov, rosu, auriu, albastru sau oricare dintre combinatiile lor) va vor garanta un somn mai profund si mai linistit. Cele deschise la culoare, cu printuri vesele, va vor inviora de dimineata.

Marimea pernelor este si ea importanta. Tineti intotdeauna cont ca acestea trebuie sa se potriveasca dimensiunii patului. Asta inseamna ca nu trebuie sa fie nici prea mici, intr-un pat mare, dar nici prea mari, intr-un pat mic. Pastrati intotdeauna echilibrul si alegeti dimensiunile potrivite.

Tags : asternuturicasadormitorpat

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.