close
Dormitoare

Paturi incorporate: super moduri de a economisi spatiu

Intrucat patul este locul in care petrecem cea mai mare perioada de timp, el trebuie sa fie un spatiu confortabil, cat se poate de intim si, bineinteles, curat si tratat impotriva acarienilor si a depunerile de praf. Din acest punct de vedere, alcovurile sunt oarecum recomandate, intrucat intrunesc mai toate conditiile de mai sus si pe deasupra, ele reprezinta o modalitate geniala de a economisi spatiu.

alcov

alcovuri

pat incorporat 3

paturi incorporabile

alcovuri 2

pat incorporabil pentru copii

alcov superb

camera pentru copii cu pat incorporat

pat incorporat

pat incorporabil
Alcovurile sunt locurile nisate din dormitoare in care sunt amplasate paturile sau chiar adanciturile care se fac pentu a se putea amplasa un pat sau o canapea. In casele moderne, alcovurile nu sunt neaparat in peretii exteriori ai camerelor, ci pot fi amplasate si in mijlocul camerei, dupa cum vedeti mai sus, singura deosebire e ca peretii sunt amenajati pe interior. Desigur, in astfel de cazuri pica principiul economisirii spatiului, insa se pastreaza ideea de intimitate.

In plus, daca vorbim de paturi incorporate, vorbim automat si de un spatiu cumva mai strans, insa nu si de lipsa confortului. De fapt, insasi ideea de spatiu mai mic ofera o intimitate si un confort aparte, potrivit atat copiilor, cat si adultilor carora nu le plac incaperile foarte mari.

De asemenea, multora dintre alcovuri li se poate adauga o utilitate extrem de practica, anume adaugarea unei perdele sau a unei draperii, cu rolul de a mari intimitate, dar care totodata poate fi folosita si ca un paravan impotriva insectelor. Puteti spune ca e un lucru marunt, insa pentru cei care locuiesc in zone in care sunt colonii mari de tantari sau de alte asemenea insecte, o astfel de plasa poate face somnul si toate perioadele de odihna mult mai linistite.

 

Tags : paturi incorporate

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.