close

Nu stiu in ce masura stiti, insa unul dintre cei mai infocati fani ai ecologiei este celebrul actor Leonardo DiCaprio. Pe masura ce lumea e din ce in ce mai vatamata de actiunile poluante ale companiilor si ale oamenilor, el, impreuna cu alte mii de oameni din intreaga lume sa chinuie sa pastreze Pamantul cat mai sanatos.

De exemplu, DiCaprio lucreaza acum la deschiderea unui resort ecologic pe una dintre insulele din Belize, pe care a si cumparat-o de altfel. Blackadore Caye, numele insulei si totodata numele viitorului resort va contine doar 36 de bungalouri, iar oaspetii vor avea la dispozitie 104 acri doar pentru ei. In momentul achizitiei, fauna si flora insulei erau puternic afectate de actiunile pescarilor, care au vatamat atat populatia de mangrove, cat si defrisat o buna parte din arbori. DiCaprio a cumparat aceasta insula in urma cu 10 ani, iar de atunci a investit masiv intru recuperarea vegetatiei caracteristice, lucru care a contribuit masiv la fixarea malurilor, pana atunci erodate.
insula-lui-leonardo-dicaprio-4

insula-lui-leonardo-dicaprio-3

insula-lui-leonardo-dicaprio-2

insula-lui-leonardo-dicaprio
Ceea ce vedeti mai sus sunt doar planuri, insa lucrarile deja au inceput. Pentru constructia resortului se va folosi lemn reconditionat si bambus (care, dupa cum stiti, ofera lemn ecologic), iar nevoile energetice vor fi asigurate de panouri solare si de sisteme de captare si desalinizare a apei de ploaie.

O alta parte dintre planuri este ca oaspetii sa aiba optiunea sa participe la lucrarile de restaurare care au loc pe insula, ba chiar mai mult, prezenta oaspetilor va fi conditionata de cateva reguli ecologice precum folosirea unor recipiente reutilizabile pentru apa si alta bauturi, fara focuri pe plaje decat din lemne uscate si pregatite deja de personal.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.