close
Idei

Cele mai scumpe vinuri din lume

Vinul este unul dintre cele mai de pret bauturi din lume, oamenii specializandu-se in anumite locuri in aceasta licoare bahica de mai bine de 3000 de ani. V-ati intrebat oare care sunt cele mai scumpe vinuri din lume? Daca da, va dam noi raspunsul!

1. 1947 Chateau Cheval Blanc – cu siguranta cel mai scump vin din lume, o sticla din acest vin fiind vanduta la licitatie pentru suma de 304,706 dolari, fiind considerat cel mai bun vin din lume.

2. 1907 Heidsieck – povestea acestui vin e interesanta. 2000 de sticle din acest vin au fost gasite pe fundul marii in 1998 intr-o nava ce ar fi trebuit sa ajunga in 1916 la curtea țarului rus Nicolae al 2-lea. O sticla din acest vin, cu o vechime de mai bine de 110 ani, se vinde la un pret de circa $275,000.

3. 1787 Chateau Lafite – In secolul 18, aceste vinuri erau facute special pentru familia regala a Frantei. Podgoria si-a pastrat faima de-a lungul timpului si si-a largit orizonturile, fiind la un moment dat principalii distribuitori de vin ai lui Thomas Jeffersson. Astazi, podgoria este detinuta de faimoasa familie Rothschild, iar o sticla are o valoare estimata de $160,000.

4. 1945 Romanee Conti – Din acest vin s-au facut doar 600 de sticle. Producatorii, o podgorie din Burgundia, Franta, se mandresc cu aceasta generatie (a anului 1945), fiind facut in cinstea terminarii celui de-al Doilea Razboi Mondial. O sticla din acest vin s-a vandut la licitatie pentru suma de $123,000, iar podgoria respectiva inca produce cateva dintre cele mai scumpe si mai de calitate vinuri din lume.

Si in Romania si in Moldova se produc vinuri de calitate, insa nu care sa se bata cu cele mai scumpe vinuri prezentate aici. Sigur, cultura vinului de calitate ultra-superioara nu e atat de dezvoltata in Romania, insa pe viitor, cine stie?

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.