close
Idei

25 de idei de terase exterioare pentru curtea din spate!

Cu fiecare zi care trece, ne apropiem tot mai mult de vara si implicit, petrecem tot mai mult afara. Pentru astazi ne-am gandit sa va prezentam o scurta colectie cu 25 de idei de terase exterioare pentru curtea din spate, in ideea ca daca urmeaza sa mai faci vreo imbunatatire la terasele exterioare, poate o sa gasiti cateva idei care sa va inspire.

Acum, cand vine vorba de amenajari si terase exterioare in contextul unor renovari mai mult sau mai putin radicale, primul lucru pe care trebuie sa il decideti e ce anume puteti modifica si cum va arata impreuna cu noile schimbari. Cu alte cuvinte, nu puteti porni la un drum daca nu stiti unde vreti sa ajungeti fara ca riscul de fiasco sa fie unul major.

De asemenea, o alta regula de baza e celebra expresie: “Keep it simple, stupid!”. Cu cat decoratiunile sunt mai complexe, cu atat mai mult timp va necesita mentenanta lor, cu atat mai costisitoare si dese vor fi problemele, pur si simplu pentru ca mediul de afara e capricios si ploile sunt tot mai acide.


Nu in ultimul rand, daca va plac florile sau orice alte plante ornamentale, ar fi bine sa va ganditi din timp la cum anume o sa le aranjati, astfel incat ele sa fie relativ usor de intretinut, sa beneficieze de bataia directa, dar blanda, a razelor soarelui si, mai important, sa va ganditi sa nu le puneti in exces, tocmai pentru a nu avea roiuri de albine in curte chiar in zilele in care aveti oaspeti sau daca aveti copii mici prin preajma.

Observati ca in majoritatea pozelor de mai sus nu prea apar flori prea multe, atat din ratiuni de insecte, dar si din cauza ca necesita o mentenanta in plus, lucru pe care multa lume nu e dispusa sa si-l asume.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.