close
Idei

Culoarea gri: cum o puteti folosi fara ca locuinta sa devina anosta?

Suntem obisnuiti sa asociem culoarea grea cu lucrurile fade, ba chiar consideram aceasta culoare ca fiind una deprimanta, caracteristica oamenilor plafonati. Cu toate acestea, in lumina tendintelor de design interior din ultimii ani, nuantele de gri au inceput sa faca parte din proiecte grandioase, dovada ca aceasta culoare nu e catusi de putin fada sau deprimanta, decat doar daca noi de dorim acest lucru. Dovezi stau pozele de mai jos, in care se poate vedea cat de bine arata interioarele in care griul este culoare dominanta.

culoarea gri 20

culoarea gri 19

culoarea gri 18

culoarea gri 17

culoarea gri 16

culoarea gri 15

culoarea gri 14

culoarea gri 13

culoarea gri 12

culoarea gri 11

culoarea gri 10

culoarea gri 9

culoarea gri 8

culoarea gri 7

culoarea gri 6

culoarea gri 5

culoarea gri 4

culoarea gri 3

culoarea gri 2

culoarea gri
Probabil ca cel mai mare avantaj al acestei culori e faptul ca ofera un aer modern incaperilor din care face parte. De fapt, griul e “piesa principala” din multe decoratiuni minimaliste (dintotdeauna asa a fost), ca dovada a multiplelor posibilitati pe care le ofera.
Un alt mare avantaj e faptul ca intr-o incapere gri se pot amplasa cu usurinta accesorii de culori contrastante, care sa devina puncte focale. De fapt, prin multitudinea de nuante posibile, culoarea poate sta la baza oricarei incaperi din orice locuinta, fiind potrivita atat pentru baie si bucatarie, cat si pentru dormitoare sau/si livinguri.

De ce a inceput culoarea gri sa fie atat de folosita in designul interior? Pentru ca din ce in ce mai multe locuinte sunt decorate cu piatra si/sau imitatii de piatra, care in mod natural au o nuanta de gri mai mult sau mai putin deschisa. De exemplu, intr-o baie astfel decorata, cei care ii calca pragul au impresia ca sunt intr-un spa, chiar daca baia in sine nu are dotari deosebite.

Incheiem acest articol aducand in discutie sursele de lumina potrivite. Prin faptul ca griul tinde sa reflecte lumina, sursele de puternice nu trebuie sa fie singulare in camere si nici foarte puternice. Puteti obtine un efect vizual mai puternic prin spoturi multiple de putere medie, a caror unghi “de bataie” poate fi reglat dupa bunul plac.

Tags : amenajare gri

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.