close
Idei

Idei de design interior in stilul Steampunk

Steampunk este un stil de design (dar nu numai) derivat din literatura stiintifico-fantastica, in care lumea imaginata stapaneste la perfectie arta de a crea masinarii care functioneaza pe baza de aburi. Cu elemente imprumutate din epoca victoriana, echipamente tehnice bazate pe aburi, masini neelectronice de calcul si multe altele, stilul Steampunk a fost imprumutat si in casele unora, care au vrut neaparat locuinte originale, decorate cu gust in acelasi timp.

stilul Steampunk 8

stilul Steampunk 7

stilul Steampunk 6

stilul Steampunk 5

stilul Steampunk 4

stilul Steampunk 3

stilul Steampunk 2

stilul Steampunk
Ca sa va faceti o idee, ganditi-va la filmele recente cu Sherlock Holmes: mixturi de locuinte gotice-victoriene, intesate de o tehnologie bazate pe aburi si pe sisteme pneumatice, pline de tevi din cupru, lampi cu filament si alte elemente tehnologice ale secolului 19.

Elementele caracteristice in fiecare locuinta decorata in stilul Steampunk sunt obiectele de metal. De fapt, abundenta metalului si iluzia unei tehnologii care tine de secolul 19 e ceea ce defineste aproape intru totul acest stil. In plus, gratie influentelor gotice, fiecarei camere i se acorda o atentie sporita in ceea ce priveste detaliile, indiferent ca vorbim despre Steampunk in baie, bucatarie, livinguri sau dormitoare.

Daca in dormitoare e relativ mai greu de implementat, mai ales ca acest stil contravine tendintelor actuale, in bai e relativ simplu. Instalatiile de apa pot fi scoase la iveala (macar la nivel decorativ, asta pentru a elimina orice pericol de arsuri), iar chiuvetele si suporturile de chiuveta pot fi schimbate cu unele de cupru sau de orice alt metal.

Chiar daca va ramane pe veci in underground-ul design-ului de interior, trebuie sa recunoastem ca stilul Steampunk are frumusetea lui. Poate nu e la fel de spectaculos ca alte tendinte si stiluri prezentate aici, pe freshhome.ro, insa cu siguranta nu merita complet ignorat.

Tags : design Steampunk

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.