close
Idei

Locuri de luat masa – idei pentru living si bucatarii!

Problema spatiului, atat de des discutata pe freshhome.ro, face ca locul de luat masa sa nu mai fie in spatiul traditional, in bucatarie, ci obliga la amenajarea unor altor spatii pentru aceasta activitate de rutina. De aceea, astazi discutam despre locuri de luat masa si sufragerii/livinguri moderne si va prezentam cateva idei interesante, la care alaturam cateva note personale si sfaturi.

Locul de dining e important, intrucat trebuie sa fie accesibil, suficient de spatios, usor debarasabil si sa nu puna alte probleme. De aceea, desi am inclus in imaginile de mai jos, recomandam sa nu folositi mese rotunde cu un picior pe mijloc, mai ales daca diametrul piciorului e mai mic de 40% din diametrul mare, pur si simplu pentru ca se poate rasturna usor.

Regula de aur spune ca, cu cat mai simplu, cu atat mai bine. De aceea, mesele traditionale vor fi o varianta cat se poate de buna cu conditia ca planul locuintei sa permita. Daca nu, se poate opta pentru mese mai inguste, de tip bar, eventual lunguiete, astfel incat sa nu puna probleme in materie de… “coate inghesuite”.

Atentie la materialul din care este facuta masa si la cat de rezistent e. Locul de luat masa va fi cu siguranta utilizat si pentru alte activitati, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca e cat de cat rezistent la zgarieturi, pete. Luati aici in considerare si scaunele, care si ele trebuie sa fie trainice si rezistente la pete, cat si la alti factori extrinseci.

Nu in ultimul rand, grija la scaune: trebuie sa fie suficient de mari cat sa permita o pozitie corecta si in numar adecvat cu membrii familiei. De aceea, trebuie gandit bine planul locului de luat masa, astfel incat avantajele sa fie maximale in fata dezavantajelor.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.