close
Idei

Locuri pentru citit: alcovuri ridicate in dreptul geamurilor

Despre alcovuri am mai vorbit aici. Totusi, daca data trecuta am vorbit despre paturi si despre modalitati de a economisi spatiu, astazi vom vorbi despre locuri pentru citit, mai precis despre alcovuri transformate in extensiile peretilor exteriori. Ce sunt alcovurile? In DEX le gasim definite ca fiind nise in peretele dormitoarelor, unde se aseaza patul de obicei, dar in acceptiunea moderna, locurile respective pot fi intrebuintate si pentru a amenaja un birou sau un “colt pentru citit”.
alcove-reading-nook-window nook-reading-bridge-view mountain-view nook-with-view Picture 020 tiny-alcove-window-nook-books-storage natural-light-alcove-reading cozy-colorful-nook bedroom-with-alcove-window-reading-nook reading-nook-modern-glass-extension built-in-bookshelf-around-window-with-space-for-reading understairs-reading-nook-closer-to-window window-shelf-reading-nook skyhouse_davidhotson_ OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Observati ca amenajarea unui astfel de loc nu implica neaparat o tesitura in perete, in functie de structura casei. Uneori, e de ajuns pozitionarea unei saltele sau a unei mici canapele in dreptul unei ferestre, din motive evidente (pentru a beneficia cat mai mult de iluminarea naturala.

Observati in antepenultima poza un loc pentru citit dedicat copiilor. Structura de lemn nu ar permite greutatea unui adult, dar poate mentine oricand un copil, oferindu-i astfel un loc super pentru citit, confortabil si chiar iesit din comun.

In rest, spatiul pentru lectura trebuie personalizat in functie de particularitatile casei. In cazul locuintelor clasice, in care exista problema spatiului, locul pentru citit poate fi amenajat intr-un colt al dormitorului, dar numai daca se poate asigura o luminozitate buna, preferabil naturala. E importanta iluminarea, pentru ca lumina naturala inlatura depresia, nu oboseste ochii, spre deosebire de cea artificiala, in speta de becuri si neoane.

Un alt avantaj al amenajarii unor locuri pentru citit in propria casa e faptul ca ele pot fi relaxate pur si simplu pentru relaxare, nu doar pentru citit. Considerati-le, daca vreti, micul refugiu de dupa zilele grele. Atunci cand sunt amenajate in alcovuri, spatiul stramt ofera un sentiment de siguranta si pace, lucru pe care nici macar majoritatea dormitoarelor nu-l pot oferi.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.