close
Case & VileIdei

O casa de vacanta in Japonia: eleganta si stil, fara prea multe accesorii

O casa de vacanta trebuie in primul rand sa fie simpla si aratoasa. In niciun caz nu trebuie considerata o casa normala pentru ca nu este. Totodata, nu ar trebui sa fie ultra-accesorizata, la fel cum nici prea multa mobila nu ar trebui sa fie prezenta. Pentru astazi v-am ales exemplul perfect (in viziunea noastra) despre cum ar trebui sa arate casa de vacanta perfecta: pentru noi e o casuta de pe muntele Yatsugatake in regiunea Hokuto-City din Japonia.

casa de vacanta

casa de vacanta 2

casa de vacanta 3

casa de vacanta 4

casa de vacanta 5

casa de vacanta 10

casa de vacanta 9

casa de vacanta 8

casa de vacanta 7

casa de vacanta 6

casa de vacanta 11
Casa a fost construita in 2012 de catre cei de la MDC Architects. Proprietarii au vrut o casa rezistenta din lemn, care sa reziste la cutremurele frecvente de care este afectata Japonia si care, totodata, sa fie si racoroasa. Zona Yatsugatake este cunoscuta pentru temperaturile destul de mari, cu mult peste media generala a Japoniei, astfel ca proprietarii au vrut sa aiba confort termic cat mai mare.

Proiectul a fost, evident, un mare succes. Chiar daca a fost proiectat pentru o familie de pensionari, casa pastreaza un aspect modern cu elemente traditionale japoneze si, bineinteles, emana “caldura”. Observati cum toate elementele se imbina intre ele si cum, fara a avea prea mult mobilier, casa de vacanta devine locul de retragere perfect.

De fapt, intregul proiect s-a bazat pe un singur lucru: o balanta echilibrata intre confort si modernism, lucru care se vede atat la exterior, cat si la interior.

Tags : casa eleganta

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.