close
Idei

Organizarea camarei – cateva idei

Camara e un loc aparte in casele noastre. Chiar daca noile apartamente au arareori spatiu de depozitare, banuiesc ca inca mai aveti spatii prin case destinate exclusiv depozitarii de alimente, eventual de oale si alte obiecte trebuincioase prin bucatarie. Mai stim ca tocmai pe fondul faptului ca nu avem spatiu suficient in locuinte, suntem tentati sa depozitam alimentele neperisabile si altele asemenea dupa cum e loc, nu neaparat dupa o ordine anume, ceea ce duce in scurt timp la haos.

Tocmai de aceea, am alcatuit pentru voi un set de 25 de idei pentru organizarea camarei, cat si un set de indrumari, eventual lucruri de luat in considerare.
organizarea camarei 25

organizarea camarei 24

organizarea camarei 23

organizarea camarei 22

organizarea camarei 21

20

organizarea camarei 19

organizarea camarei 18

organizarea camarei 17

organizarea camarei 16

organizarea camarei 15

organizarea camarei 14

organizarea camarei 13

organizarea camarei 12

organizarea camarei 11

organizarea camarei 10

organizarea camarei 9

organizarea camarei 8

organizarea camarei 7
organizarea camarei 6

organizarea camarei 5

organizarea camarei 4

organizarea camarei 3

organizarea camarei 2

organizarea camarei
1) Personal, as rezerva o zi in care sa golesc tot ce exista in camara, sa vad exact ce mai merita pastrat si ce nu. Ce nu ati folosit in ultimele 3-4 luni se arunca sau se doneaza, dupa cum vreti, intrucat sunt sanse mari sa nu le mai folositi vreodata.

2) Mi-as face un plan de actiune. Aveti un spatiu limitat pe care trebuie sa il folositi cat mai inteligent posibil, astfel incat sa incapa cat mai multe lucruri, dar in acelasi timp ele sa ramana accesibile. Nu vreti sa scoateti 5 tigai si 3 cutii de plastic ca sa ajungeti la sacul cu orez, de exemplu.

3) Daca va place sa cumparati lucruri vrac in cantitati mari, ele se depoziteaza in recipiente etichetate in zona inferioara, tocmai pentru a nu incarca rafturile superioare cu greutate mare.

4) Sa nu uitati nici de spatiul de pe interiorul usii. Poate ca puteti, de exemplu, sa adaugati un raft si de el sa agatati un raft pentru sticlele de ulei sau pentru condimente, de exemplu.

5) As folosi recipiente de aceleasi dimensiuni pentru substantele care nu sunt in cantitati mari, recipiente pe care le-as eticheta si pe care le-as ordona intr-un anume fel, astfel incat fiecare sa aiba propriul spatiu. Daca aveti posibilitatea, sa nu va fie frica de rafturi verticale, intrucat reprezinta o metoda excelenta de a economisi spatiu.

6) Nu in ultimul rand, daca situatia o cere, nu as ezita sa amenajez alte rafturi sau sa le modific pe cele existente. Fiecare spatiu nefolosit din camara ia din suprafata locuibila a casei, asta in conditiile in care se pot gasi solutii rapide si relativ usor de implementat.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.