close
Mobila

Canapele moderne si versatile pentru casele voastre

La capitolul canapele moderne, oferta magazinelor e atat de variata incat cu greu te poti decide spre ceva anume. Sigur, gama de preturi e la fel de variata, insa mai nou se poarta canapelele multifunctionale, care pot fi transformate in paturi sau care au alte facilitati, dar care sunt cu o idee mai scumpe fata de cele obisnuite.

Personal, ca adept al functionalitatii in detrimentul designului, recomand canapele detasabile, eventual paturi divan sau canapele extensibile, care sa poata juca rol de fotoliu, canapea, sezlong, cat si pat. Sigur, aici apare imediat discutia despre stabilitatea sistemelor de prindere si despre accesoriile conexe, motiv pentru care recomand cu caldura piese robuste cu sisteme de prindere de metal, nicidecum de plastic (asa cum am vazut ca se poarta in unele magazine, cu scopul de a reduce costurile).


De asemenea, recomand ca atunci cand luati o canapea sa nu uitati sa luati toatemasurile cu privire la costurile de mentenanta/reparatie/curatare, respectiv cu ce se spala sau curata. Personal, cred ca e bine sa va orientati spre canapele cu o textura ceva mai ferma, care sa fie si ele acoperite de materiale dense. De ce? Pentru ca in cazul materialelor mai pufoase, ele tind sa se lase in timp si sa va treziti ca va atarna o parte din canapea prin living. Neplacut, nu-i asa?

Ideal ar fi ca aceste canapele moderne sa nu aiba picioare de metal, in mare parte deoarece tind sa isi piarda foarte repede protectiile si sa zgarie parchetul sau sa faca o gaura in mocheta/covor, pe cand astfel de lucruri nu se intampla in cazul cazul canapelelor cu picioruse de lemn.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.