close
Mobila

Mobilier de bambus – cateva idei versatile si ecologice!

Stiati ca bambusul nu este considerat ca facand parte din categoria arborilor lemnosi, fiind de fapt mai apropiat de iarba decat de lemn? Desi are o structura tare, bambusul este un material flexibil si rezistent, la care se adauga un factor foarte scazut de productie, atat in ceea ce priveste cultivarea, cat si a preturilor, motiv pentru care, daca vorbim de mobilier de bambus, vorbim despre mobilier versatil, rezistent atat la trecerea timpului, cat si la actiunea factorilor extrinseci.

Astazi vorbim despre mobilier din bambusm, un mobilier cu o reputatie destul de proasta, iar asta numai din cauza pieselor foarte ieftine ce se gasesc prin bazaruri si magazinele chinezesti, care au o calitate pe masura pretului, adica foarte scazuta. Totusi, daca aruncati o privire peste setul de poze de mai jos, veti vedea ca industria bazata pe acest material a evoluat foarte mult, astfel incat bambusul e unul dintre materialele de baza ale majoritatii pieselor de mobilier in anumite zone pe glob.


De ce? In primul rand pentru ca este ieftin, se gaseste din abundenta si nu necesita aparatura foarte performanta pentru a se lucra cu el, plus ca nici cheltuielile cu forta de munca nu sunt foarte mari, bambusul fiind versatil si usor de lucrat cu el.

In plus, spre deosebire de multe alte materiale, poate fi pus si in exterior, fara a avea de suferit de pe urma umezelii sau a temperaturilor scazute. In plus, gratie structurii sale fara de miez, este un excelent material pentru cei care fac lustre artizanale, care pot if modelate cu usurinta dupa bunul plac al clientilor sau ale celor care le creaza, tocmai pe fondul usurintei de insertie al circuitelor electrice.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.