close

Cu totii iubim decorurile fine si extravangante, pline de incarcatura emotionala, dar si create special pentru a ne satisface toate nevoile. Asa ca astazi va vom prezenta in cateva imagini Apartamentul Yacht, un proiect al designerului francez Frederic Flanquart. Este o locuinta extraodinar de spatioasa avand o suprafata de 915 metri patrati, ceea ce i-a permis designerului sa se joace cu spatiul si sa creeze acel apartament la care fiecare din noi visam. Acest apartament parizian reuseste sa imprumute detalii din cultura regiunii si din decorurile oraselor clasice frantuzesti.
Putem spune ca Frederic Flanquart a reusit sa captureze intre pereti toata energia orasului si stilul acestuia pentru a crea un loc fermecator de locuit pentru proprietari. Pentru ca apartamentul are o suprafata foarte generoasa el este construit pe doua nivele ceea ce il transforma intr-un fel de duplex.
Numele de Yacht a fost inspirat din decorul interior in forma de nava, camerele comunica intre ele asemenea unui vas de lux.  Si credem ca e cea mai buna asemanare cand privim imaginile cu mobilierul de lux si obiectele decorative in acelasi stil.
Camera de zi este foarte spatioasa si comunica cu bucataria printr-un spatiu deschis. Acestea beneficiaza de ferestre din podea prin tavan ceea ce le permite sa isi pastreze o legatura permanenta cu imprejurimile exterioare. Astfel cele mai importante zone comune ale casei beneficiaza din plin de lumina naturala pe tot parcursul zilei. Tot in living vom observa ca s-a construit si un semineu de dimensiuni relativ normale. Credem ca va doriti cu totii sa aveti unul in casa si sa serviti, de exemplu, cina la lumina calda si in atmosfera relaxanta creeata de acesta.

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-2

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-3

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-4

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-5

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-6

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-7

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-8

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-9

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-10

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-11

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-12

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-13

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-14

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-15

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-17

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-19

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-25

The-Yacht-by-Frédéric-Flanquart-26

Am putut observa in imaginile de mai sus ca zona de gatit si servit masa la un mini bar este situata fix laga geamul-zid, fix la uniunea dintre interior si exterior. Probabil s-a mers pe ideea ca ne putem aseza la masa si sa stam sa privim lumea de afara.
Dormitoarele sunt foarte spatioase si fiecare beneficiaza de baia sa proprie. Unele dintre bai sunt dotate cu cada, altele cu cabina de dus. Indiferent de dotari acestea sunt foarte luxoase si decorate cu sticla din abundenta tocmai pentru a crea un spatiu deschis si senzatia de o incapere mai mare decat este.
Materialele folosite in amenajarea apartamentului sunt exclusiviste. Asfel in sufragerie s-a folosit mobilier Perigord din nuc care se asorteaza foarte bine cu podeaua din stejar. Cristalele Baccarat le regasim in candelabrele gazduite de living si de zona de luat mese mare. Otelul cromat si Piatra Bourgogne care se combina cu cristalele au reusit sa le confere candelabrelor un iz masculin, dar in acelasi timp acestea emana o lumina calda si imbietoare.
Este o locuinta exclusivista plina de decoruri scumpe, dar care abunda in sentimente de liniste si calmitate.

Tags : amenajareapartamentApartamentul Yachtarhitecturacasadecordecor interiordesigndesign dormitordormitorexterioridei decormobila bucatariemobila dormitorvila de lux

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.