close
ApartamenteIdei

Solutii inteligente pentru amenajarea apartamentelor mici

Cine a spus ca posesorii de apartamente mici nu pot trai confortabil? Indiferent de spatiul disponibil, intotdeauna se vor gasi solutii inteligente, care sa imbunatateasca conditiile de viata. Daca i-ati apreciat pe arhitectii aceia care au transformat o simpla garsoniera din Hong Kong intr-un apartament inteligent, luxos chiar, atunci cu siguranta o sa apreciati si modul in care o familie din Londra a reusit sa isi mobileze apartamentul minuscul.

model de bucatarie
model de bucatarie

Va vine sa credeti ca in poza de mai sus exista si un loc unde se poate lua masa? Il puteti depista? Probabil ca nu, pentru ca masa in sine este atasata dulapului, astfel incat sa se economiseasca spatiu. Familia care locuieste in acest apartament o foloseste doar atunci cand are nevoie de ea, dupa cum se poate vedea in poza urmatoare.
masa batanta
Arhitectii care s-au ocupat de acest proiect au cautat sa foloseasca cat mai util posibil fiecare parte a apartamentului. Pana si in dormitor au inlocuit clasicele sifoniere cu dulapuri rulante care intra si ies de sub pat, dar si cu un dulap construit in podea.
imagine de ansamblu dormitor
finger-bathPana si baia a fost modificata: s-a renuntat la ideea de cada si la cabina de dus, iar in schimb, s-a amenajat un spatiu vertical destinat spalatului, asemanator cabinelor de dus, dar care nu are sticla protectoare si nici paravan. Podeaua este astfel proiectata incat apa sa nu se scurga dincolo de usa de la baie, iar intreaga suprafata a fost tratata cu un produs impotriva alunecarilor.
Astfel, din baia de doar 3 metri patrati s-au economisit circa 35% din suprafata, fara ca confortul propietarilor sa fie stirbit in vreun fel.
Ca sa intelegeti mai bine acest apartament, ganditi-va ca ea are forma unui submarin. Chiar si asa, cuprinde 2 dormitoare in partea dreapta a casei (intregul apartament are forma dreptunghiulara, iar latimea e foarte mica, de aproximativ 5 metri patrati), unul pentru adulti si unul pentru copil, dar si o sufragerie in care, dupa cum ati vazut mai sus, se poate lua masa sau se poate petrece timp in compania prietenilor.

Tags : apartamente mici

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.