close
Apartamente

Spatii multifunctionale de locuit in apartamente mici

Astazi vorbim despre spatii multifunctionale. De ce? Pentru ca traim in apartamente si case din ce in ce mai mici, fapt care ne determina sa gasim solutii pentru crearea de spatiu, astfel incat sa nu fim dezavantajati de suprafata locuibila.

Am ales cateva solutii implementate in apartamente mici (cu o suprafata de sub 50 de metri patrati) tocmai pentru a va arata cateva solutii interesante. Personal, mai ales pentru cuplurile tinere, ideea unui studio nu e deloc rea, de exemplu. Dar cum amenajam un studio care sa gazduiasca si living si bucatarie si dormitor? Ei bine, conceptul de “open space” e cat se poate de accesibil si de la moda.
spatii-multifunctionale-16

spatii-multifunctionale-15

spatii-multifunctionales-15

spatii-multifunctionale-14

spatii-multifunctionale-13

spatii-multifunctionale-12

spatii-multifunctionale-11

spatii-multifunctionale-10

spatii-multifunctionale-9

spatii-multifunctionale-8

spatii-multifunctionale-7

spatii-multifunctionale-6

spatii-multifunctionale-5

spatii-multifunctionale-4

spatii-multifunctionale-3

spatii-multifunctionale-2

spatii-multifunctionale

Sigur, acolo unde numarul de persoane e mai crescut, solutiile prezentate mai sus poate nu sunt la fel de accesibile, insa se pot gasi solutii si acolo. Una dintre solutiile pe care nu am mai vazut-o de mult timp e separarea zonei de dormitor fata de cea de living cu ajutorul unor draperii. Ei, cand in respectiva locuinta locuiesc 1-2 persoane, preferabil cuplu, o astfel de solutie e usor implementabila si de efect, pur si simplu pentru ca reduce luminozitatea, insa daca numarul de persoane este mai mare, solutia nu mai e de efect, pur si simplu pentru ca intimitatea pe care o ofera este minimala.

Apoi, ca tot vorbim de spatii multifunctionale, ganditi-va ca multe dintre locurile pe care le avem in case le putem folosi si altfel. Masa de bucatarie tine loc de birou adesea, in dormitoare ne putem amenaja spatii de lucruri si birouri si asa mai departe. Pana si in bucatarii putem face astfel incat sa ne fie mai usor sa ne ocupam de treburile zilnice daca chiar ne dorim asta.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.